Рецепт автономності від Dell: як лишатися продуктивним і не залежати від розетки

Війна змінила спосіб життя і роботи. Часи важкі, і всі ми хочемо якомога швидше повернутися до звичного життя. І якщо в повсякденності ми швидко навчилися обходитися без світла, то бізнесу важче: немає електрики – робота стоїть. Чи витримаємо ми й цей удар? Звичайно! За допомогою технологій.

Уявіть, що ваш ноутбук може працювати цілий день незалежно від того, є у вас світло чи ні. Ви ефективні в будь-якому місці, де є інтернет. З Dell це можливо. У цьому матеріалі розглянемо ноутбуки та декілька програмних продуктів, які допоможуть вам стати максимально автономними.

Ноутбук, який працює завжди та скрізь

В умовах відключень світла та інтернету дуже важливими є три речі: щоб компʼютер працював швидко, не був прикутий до розетки й міг зарядитися за годину, як тільки електрику увімкнуть хоча б на годинку. Усім цим вимогам відповідають ноутбуки для бізнесу Dell Latitude 5530/5430. 

Це доволі потужні пристрої, які мають наступні характеристики:

  • Latitude 5430 та 5530 базуються на процесорах Intel Core нового покоління Alder Lake серій U та P (для моделі Latitude 5530) з тепловиділенням 15 та 28 W відповідно. 
  • Ноутбуки поставляються з дисплеями діагоналлю 14» і 15,6» відповідно, з роздільною здатністю 1366×768 або 1920×1080 пікселів, аж до 4К у Latitude 5530. 
  • Всі моделі підтримують можливість встановлення до 64 GB оперативної пам’яті DDR4 3200 MHz, SSD-накопичувача PCIe NVMe ємністю до 2 Tb.

Але в умовах обмеженості електропостачання ноутбуки Latitude 5530/5430 пропонують користувачам ряд додаткових нетривіальних переваг, особливо корисних в умовах обмеження електропостачання. 

  • По-перше, вони можуть бути оснащені модулями бездротового зв’язку LTE та eSIM. А це означає, що ви більше не привʼязані до корпоративного чи домашнього Wi-Fi.
  • По-друге, на Latitude перевстановлено інтелектуальний програмний модуль Dell Optimizer, який допоможе не лише максимізувати продуктивність ноутбука, захистити ваші корпоративні дані, але й продовжити життя акумулятора.
  • І нарешті, третій, але не менш корисний сервіс – Dell Power Manager. Він підкаже, коли вашій батареї потрібно підʼєднатись до живлення, у разі необхідності зарядить її максимально швидко і відрегулює споживання заряду таким чином, щоб ви могли спокійно працювати під час знеструмлення. А заразом – продовжить життя батареї вашого ноутбука в далекій перспективі.

Все це разом перетворює ваш Latitude у надзвичайно автономну робочу машину. Розглянемо основні функції Dell Optimizer та Dell Power Manager і що вони дають користувачу.

Dell Optimizer: швидше, довше, надійніше

Dell Optimizer — це програма, яка інтелектуально та динамічно оптимізує продуктивність вашого комп’ютера за допомогою штучного інтелекту і машинного навчання. На ноутбуках Latitude даний пакет програм забезпечує ряд важливих в умовах обмеженого енергопостачання функцій:

  • Безпека даних та економія заряду акумулятора з ExpressSign-in.
    • Це інноваційний датчик, який прокидається, коли ви наближаєтеся, і вимикається, коли ви йдете. Тобто ноутбук витрачає менше часу на блокування та розблокування.
    • Коли ви відводите від екрана очі, ноутбук затемнює екран і повертає його до початкової яскравості лише тоді, коли ви знову дивитиметеся на дисплей.
    • Коли ви сидите перед комп’ютером, алгоритм виявляє людину, яка знаходиться позаду вас, і автоматично розмиває зображення, щоб приховати конфіденційну інформацію, надсилаючи вам попередження про це (активація Dell SafeScreen).
  • Швидша робота програм та додатків. Шляхом оптимізації використання ресурсів процесора, диску та оперативної пам’яті програмами на вашому пристрої, додатки запускаються та перемикаються швидше, а пришвидшення роботи «всередині» додатків можливе до 10% – таким чином ви встигаєте більше в умовах обмеженості по часу. 
  • Завжди найвища можлива якість інтернет-зʼєднання з ExpressConnect. Функція аналізує і вибирає найкращу доступну мережу, для якої користувач має доступ, щоб оптимізувати звʼязок під час відеоконференцій. Також можна активувати налаштування «Оптимізація мережевого трафіку», за допомогою якого ви можете визначати, які програми отримують найбільшу пропускну здатність, коли трафік перевантажений, і автоматично перемикатися між кількома мережами (наприклад, точками доступу 2G і 5G).
  • Батарея ноутбука живе довше з ExpressCharge. Функція дозволяє продовжити час роботи акумулятора, налаштовуючи та перемикаючи продуктивність під час використання. ШІ вивчає патерни використання вами батареї на комп’ютері й надалі керує нею таким чином, щоб експлуатувати ресурс більш ефективно для якнайдовшого часу роботи.

Dell Optimizer підвищує автономність вашого Latitude сам по собі, але щоб досягти ще більш вражаючих результатів, рекомендуємо встановити Dell Power Manager. З ним ви отримуєте стовідсотковий контроль за життям вашої батареї. Познайоммося з можливостями сервісу.

Dell Power Manager – запорука вашої автономності

Основна проблема, з якою стикаються користувачі ноутбуків – обмеженість роботи акумулятора. Ми буквально прикуті до розетки. Поки електрика є, ця проблема не відчувається. Але щойно світло вимикають, ноутбук починає розряджатися. І чим довше ви користуєтесь пристроєм, тим менше часу у вас є на те, щоб добігти до альтернативного джерела живлення. Старенький ноутбук взагалі дасть часу хіба що на те, щоб зберегти всі зміни і вимкнутись без втрат даних.

І от ми годинами сидимо в темряві, очікуючи, коли дадуть світло, щоб нарешті зарядити акумулятор і повернутися до роботи. Але якщо світло дадуть ненадовго і знову вимкнуть – робочому дню кінець, бо ви просто не встигнете зарядити акумулятор.

Dell Power Manager дозволяє користувачам керувати параметрами акумулятора, оптимізуючи його роботу під певні умови, зокрема – під час екстрених чи планових відключень світла. Наприклад, деякі налаштування орієнтовані на продовження терміну служби акумулятора, а інші – на забезпечення швидкого заряджання. 

Основні можливості Dell Power Manager:

  • Інформація про акумулятор — доповідає про стан декількох (максимально 6) встановлених акумуляторів.
  • Розширена зарядка — керування заряджанням акумулятора для продовження терміну служби.
  • Зсув пікового рівня — зменшує споживання енергії через автоматичне перемикання системи живлення від акумулятора протягом певного часу дня, навіть якщо комп’ютер підключено до прямого джерела живлення.
  • Керування температурою – керування параметрами охолоджуючого вентилятора та процесора, щоб контролювати продуктивність, температуру корпусу та шум при роботі вентилятора.
  • Автономний зарядний пристрій — заощаджує заряд акумулятора, знижуючи рівень енергоспоживання ЦП, яскравість екрана та рівень підсвічування клавіатури або вимикаючи звук.
  • Параметри попередження — відновлення параметрів попередження за промовчанням.

Для того, щоб ефективно працювати з Dell Power Manager, не потрібно бути інженером і знатися на властивостях акумуляторів. Достатньо просто завантажити сервіс з сайту на ваш Latitude – і ви відразу відчуєте переваги. Для зручності користувача, в Dell Power Manager є декілька шаблонних режимів, перемикаючись між якими ви можете зробити ваш ноутбук практично невмирущим.

  • Стандарт — повне заряджання акумулятора в помірному режимі. Цей параметр забезпечує збалансований підхід до продовження терміну служби акумулятора, зберігаючи при цьому досить швидкий час заряджання. Рекомендується для користувачів, які часто перемикаються між акумулятором та зовнішніми джерелами живлення, наприклад, пересуваючись містом упродовж робочого дня. 
  • Функція ExpressChargeTM — швидке заряджання акумулятора за допомогою запатентованої технології Dell. Рекомендується для користувачів, яким потрібно швидко зарядити акумулятор, наприклад, у разі якщо ваш ноутбук майже розряджений, і ви знаєте, що незабаром в будинку вимкнуть світло. З ExpressCharge ваш ноутбук зарядиться на 80% протягом години та до 100% протягом двох годин (час заряджання може збільшуватися, якщо під час заряджання ви працюєте за комп’ютером).
  • Мережа змінного струму — продовжує термін служби акумулятора, зменшуючи граничне значення, щоб акумулятор ніколи не заряджався до 100% ємності. Рекомендується для користувачів, які в основному працюють на комп’ютері при підключеному зовнішньому джерелі живлення.
  • Адаптивний — автоматично оптимізує параметри акумулятора на основі стандартних шаблонів користувача. Рекомендується для користувачів, яким потрібно поставити ноут на зарядку і забути.
  • Розширена зарядка — це додаткова функція, яка продовжує термін служби акумулятора комп’ютера за рахунок того, що заряджання до повної ємності здійснюється тільки раз на день. Протягом решти часу функція підтримує акумулятор у стані низького рівня заряду, що краще для зберігання даних навіть при підключенні до джерела живлення безпосередньо.
  • Функція зсуву пікового рівня – знижує енергоспоживання, час від часу автоматично перемикаючи живлення на акумулятор ноутбука, навіть якщо він підключений до прямого джерела живлення. Це дозволяє заощаджувати електроенергію в умовах її загальнонаціонального дефіциту.  
  • Користувальницькі — ви можете самостійно встановити момент початку та закінчення заряджання акумулятора. Рекомендується для досвідчених користувачів.

Якщо коротко підсумувати, то Dell Power Manager дозволяє вам довше працювати на одному заряді батареї, швидше зарядити її в екстремальних умовах та значно збільшити кількість циклів життя акумулятора. Саме від цих трьох складових залежить автономність будь-якого пристрою. І в Dell Latitude 5530/5430 все це є.   


Ноутбуки Dell Latitude 5530/5430 розроблені спеціально для бізнесу. А завдяки Dell Optimizer та Dell Power Manager тепер – і для бізнесу в умовах екстрених та планових відключень світла. 

Не витрачайте час на хвилювання – з Dell ви продуктивні завжди.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук