Росіяни знову можуть легально завантажувати Windows

На російському сайті Microsoft знову можна легально скачати операційну систему Windows, хоча весною компанія призупинила продаж своїх продуктів у РФ. Про відновлення в РФ написали російські ЗМІ та користувачі соцмереж.

  • Тепер користувачі з РФ можуть завантажити та встановити Windows 11, 10, Windows 8.1. та Windows 7.
  • Раніше сторінка для завантаження образів ОС була доступною лише з використанням VPN.
  • Тепер звідти можна завантажити Windows через спеціального помічника зі встановлення.

Чому це важливо

Microsoft ніколи не зупиняла роботу в РФ повністю. Хоча вже 4 березня компанія повідомила про призупинення продажів своїх продуктів в РФ через її вторгнення в Україну, стверджуючи, що «нажахані, розлючені і засмучені новинами, які надходять з війни в Україні, і засуджують це невиправдане, неспровоковане та незаконне вторгнення Росії».

Однак вже згодом президент компанії Бред Сміт у листі українському президенту Володимиру Зеленському від 14 березня написав, що компанія продовжить співпрацювати з російськими компаніями, які не потрапили під санкції, включаючи медичні та освітні заклади. Пізніше російські ЗМІ повідомляли, що в асортименті місцевих магазинів знову з’явився офісний пакет Microsoft 365, якого не було з кінця березня.

Попри те, були і хороші новини. Наприклад у червні Microsoft закрила офіс Xbox в РФ. Тоді ж компанія вирішила скоротити власний російський офіс на 400 осіб. А в листопаді Microsoft оголосила, що надасть Україні допомогу на $100 млн. Це означає, що державні установи, критична інфраструктура та інші сектори в України можуть продовжувати використовувати свою цифрову інфраструктуру та обслуговувати громадян через Microsoft Cloud.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук