Розробник Microsoft закликав збирати кошти на допомогу ЗС РФ

Читати на RU

Росіянин Максим Терновці, який нещодавно влаштувався на роботу mobile-розробником в Microsoft, в соціальних мережах виправдовував дії російських військових в Україні і навіть закликав збирати гроші на допомогу російській армії. На це звернув увагу українець Єгор Чекалкін.

Що сталося

Терновці вже видалив свій акаунт у Twitter, але Чекалкін встиг заскрінити деякі з найбільш красномовних коментарів росіянина.

Скріни тут і нижче: Єгор Чекалкін

В діях російських військових Терновці вбачає не загарбницьку війну та геноцид українського народу, а «захист від нацизму і НАТО» – і виправдовує їх. Засуджує лише тих, хто пішов вбивати українців за гроші.

Окрім подібних коментарів, Терновці також лайкав відверто ксенофобські дописи інших користувачів. Зокрема з образами на адресу литовців.

Користувачі Twitter вже закликали Microsoft звернути увагу на даного співробітника і краще перевіряти кадри на етапі найму. На момент публікації компанія жодним чином не прокоментувала ситуацію.

Чому це важливо

Згідно з інформацією в акаунтах на GitHub та Twitter, Терновці раніше жив у Москві та працював в «Яндексі». З початком повномасштабного вторгнення та прихованої мобілізації в рф переїхав до Бєлграда і влаштувався на роботу у Microsoft.

Хоча риторику Максима можна назвати «ліберальною», тобто він начебто проти війни, це не заважає йому транслювати пропаганду кремля і виправдовувати дії російської армії, яка веде відверто загарбницьку війну, вбиває цивільних на території суверенної держави та знищує енергетичну інфраструктуру ракетними обстрілами, щоб лишити звичайних людей без можливості нормально існувати.

На думку Максима, який уособлює в собі пересічного росіянина, все це робити можна, якщо цього вимагає чинне законодавство рф. Ну і звичайно, заради вигаданої боротьби з НАТО і нацизмом.

Своїм прикладом співробітник Microsoft вчергове довів, що в цій війні винен не лише путін. Росіяни досі не побороли в собі «імперців» і несуть повну відповідальність за дії своєї армії як в Україні, так і в інших державах, які тероризує рф.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук