Президент підписав звільнення генераторів та Starlink від мит та ПДВ

Читати на RU

Президент Володимир Зеленський підписав законопроекти №8197 та №8196, які скасовують податки на імпорт генераторів і терміналів Starlink. Вони також знімають обмеження на зберігання пального.

Основні зміни, які вони передбачають:

  • Законопроекти №8197 та №8196 впроваджують ввезення генераторів, іншого обладнання (статичних перетворювачів, котушок індуктивності та дроселів), Starlink без мита та ПДВ.
  • Скасування мит та ПДВ діятиме протягом 6 місяців з дня набрання чинності закону, тобто до травня 2023. При цьому з під дії закону виведені товари, що мають походження з держави, визнаної окупантом чи агресором.
  • Рада також підтримали надання можливості зберігати пальне без ліцензії. За наполяганням уряду до 2000 літрів. Про більші обсяги треба буде повідомити по декларативному принципу податкову.

Чому це важливо?

Через постійні російські обстріли та відключення світла багато українців-фізосіб та підприємців купляють генератори, щоби мати можливість працювати. Термінали Starlink та зв’язок, який вони надають, критичні для підтримки як українських військових, так і громадян (особливо у регіонах, де мобільного або стаціонарного зв’язку немає через зруйноване обладнання).

Також нагадаємо, що парламентарі зараз готують проект про скасування ПДВ та мита для дронів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук