ChatGPT — загроза для якості освіти, стверджують освітяни

Видання Axios звернуло увагу на відгук професора Даррена Хіка з університету Фурмана, США. За його словами, ця технологія легко змінює те, як люди готуються і університетам та школам доведеться не легко.

Технології всього три тижні. Вона здатна за секунди написати текст, як людина. І не просто текст — там буде відмінна граматика, буде дотримана структура.

За словами професора, найгірше це те, що станом на зараз системи, які боряться з плагіатом, не можуть побачити проблем з такими текстами, оскільки технічно це не плагіат: ChatGPT не бере шматки чужого тексту, він переписує їх, тим самим уникаючи плагіату та запозичень. Виявити це стандартними інструментами неможливо.

Як наслідок, технологія, що зараз безкоштовна та широкодоступна — може використовуватись студентами для підготовки письмових робіт, не боячись бути покараними за по суті обман. У ChatGPT є протидія — GPT Detector, але і ця технологія недосконала та не може у 100% спрацювати якісно.

Даррен Хік завершує тим, з чого почав: технології всього три тижні, а значить, вона буде ставити досконалішою, а отже виявити роботу «машини» буде лише складніше. Тому закладам освіти потрібно придумати, як з цим боротись, якомога швидше.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук