«Повітряна тривога» відтепер на Windows. Розробники з NIX створили новий застосунок

Розробка IT-команди NIX має схожий із мобільним застосунком функціонал. Працюють вони з єдиною системою оповіщення. У разі небезпеки в певному регіоні України користувач відразу отримує повідомлення про тривогу на домашній ПК чи ноутбук з операційною системою Windows.

«Усе почалося з посту у фейсбуці. Автор застосунку, Степан Танасійчук, мій давній знайомий. Побачив його пост про те, що він шукає фахівців, здатних зробити застосунок під Windows. Потім дізнався у нього, що такий запит прийшов від однієї зі шкіл. Заклад хотів підключити систему оповіщення до їхнього застосунку через власну техніку. Тут і виникла потреба у версії для Windows. Я відразу згадав про наших хлопців з відділу .NET. Вони радо відгукнулися і швидко зібрали команду», — Антон Шевчук, веб-розробник і Team Lead.

Робота тривала близько двох місяців. До проєкту приєдналися архітектори з багаторічним досвідом розробки під Windows. Фахівці добре знаються на масштабних системах, що взаємодіють із бекендом. Якраз він і надсилає сигнал про повітряну тривогу.

«Складність була в тому, що мобільний застосунок немає нічого спільного з тим, що встановлюється на ПК. Ми писали програму з нуля. Була лише система оповіщення, її ми перевикористали. Загалом орієнтувалися на мобільну версію, щоб програми були максимально схожі за інтерфейсом та взаємодією. Як-то кажуть, завжди можна зробити щось краще. Але за відведений нам час ми створити досить якісний і стабільний застосунок», — Дмитро Золотухін, техлід проєкту.

Так вдалося врахувати запит освітян і на додачу всіх інших поціновувачів Windows. Програма підійде для будь-яких установ із власною системою оповіщення.

«Для нас зробити свій внесок у розвиток цього важливого для українців застосунку означає відчути себе більш корисними для суспільства. Головне, що наші старання допоможуть людям. Можливо, навіть врятують чиїсь життя», — Антон Кулініч, .NET-розробник.

Усі версії застосунку «Повітряна тривога» доступні — за посиланням.

NIX на світовому IT-ринку вже майже 30 років. Фахівці створюють комплексні рішення для компаній зі США, країн Європи та Південно-Східної Азії. Попри війну, айтівці продовжують створювати нові продукти. Також регулярно підтримують ЗСУ необхідним спорядженням, купують бригадам автівки, донатять як персонально, так і всією командою.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук