Salesforce скоротить 10% штату — лист CEO компанії Марка Беніоффа

Salesforce скоротить 10% штату — близько 7000 фахівців. У своєму листі до співробітників EO компанії, Марк Беніофф назвав це рішення «дуже важким» і зазначив, що скорочення пройдуть найближчими тижнями. Редакція AIN.UA зробила переклад листа.

Лист Марка Беніоффа

За останні 23 роки Salesforce створила CRM №1, яка сприяє неймовірному успіху клієнтів у всіх напрямках бізнесу в кожній галузі по всьому світу. Ми ніколи не були настільки критично важливими для наших клієнтів. У нас є неперевершена екосистема з тисячами партнерів і мільйонами першовідкривачів, які будують свої компанії на нашій платформі.

Однак ринок залишається складним, і наші клієнти виважено підходять до рішень про покупку. Враховуючи це, ми прийняли дуже важке рішення скоротити наш штат приблизно на 10%, протягом найближчих тижнів.

Я багато думав про те, як ми дійшли до цього моменту. Оскільки під час пандемії наші доходи зросли, ми найняли занадто багато людей, що призвело до економічного спаду, з яким ми зараз стикаємося, і я беру відповідальність за це на себе.

Протягом наступної години перші співробітники, яких торкнеться це рішення, отримають електронний лист зі сповіщенням. Наше керівництво зв’яжеться безпосередньо з цими працівниками та роз’яснить їхнім командам зміни в їхній організації.

Нашим пріоритетом є повна підтримка тих, хто залишає Salesforce. У США працівники отримають щонайменше майже п’ятимісячну зарплату, медичне страхування, ресурси для кар’єрного зростання та інші пільги, які допоможуть у переході. Ті, хто перебуває за межами США, отримають подібний рівень підтримки, а наші місцеві процеси узгоджуватимуться з трудовим законодавством у кожній країні.

Звільнені працівники — не просто колеги. Вони друзі. Вони сім’я. Будь ласка, зверніться до них. Пропонуйте співчуття та любов, яких вони та їхні родини заслуговують і потребують зараз як ніколи. І найбільше, будь ласка, покладайтеся на своє керівництво, включно зі мною, коли ми разом переживаємо цей важкий час.

Я вдячний кожному з вас, хто зробив внесок у подальший успіх нашої компанії, а також за наполегливу працю та жертви, які ви зробили, щоб досягти успіху для наших сотень тисяч клієнтів. Ви побудували нашу компанію — для всіх наших зацікавлених сторін — і ви демонстрували неймовірну стійкість на кожному кроці.

З вдячністю, Марк.

Чому Salesforce скорочує штат?

Salesforce найняла занадто багато людей під час пандемії під час буму. Для контексту, у лютому минулого року компанія заявила про 79 000 співробітників, що на 30% більше, ніж у 2020 році. Тепер Salesforce скорочує штат, оскільки бореться з уповільненням зростання виручки, зазначає CNBC.

Такі рішення — загальна тенденція на ринку, наприклад Twitter звільнив 50% співробітників після покупки соцмережі Ілоном Маском, Meta скоротила 11 000 людей або 13% штату, Stripe скоротила 14%, Amazon також вже звільнив 10 000 співробітників або 1% штату.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук