Супутник EOSDA Макса Полякова вийшов на зв’язок

Компанія EOS Data Analytics успішно запустила перший супутник першого у світі агро-орієнтованого сузір’я, повністю створеного у межах групи проєктів Noosphere. Як повідомили AIN.UA у компанії, супутник передав телеметрію та дані щодо стану систем, що підтверджує початок його роботи на орбіті.

  • Супутник EOS SAT-1 — власна розробка компаній, що входять до Noosphere серійного підприємця у галузі ІТ та космічних технологій Макса Полякова.
  • Угрупування EOS SAT налічуватиме сім невеликих оптичних супутників компанії EOS Data Analytics, яка постачає аналітику на основні ШІ супутникових зображень для підтримки впровадження методів сталого сільського господарства та екологічного моніторингу лісових угідь.
  • Апарат був побудований та оснащений двома вискоточними камерами DragonEye українсько-південноафриканської компанії-виробника космічної оптики Dragonfly Aerospace, двигун супутника розробила українська компанія SETS (Space Electric Thruster Systems), а компанія Flight Control Propulsion забезпечила 3-D друк деталей та виготовлення елементів корпуса.
  • Після досягнення повної функціональності до 2025 року EOS SAT охоплюватиме до 100% країн із найбільшою площею сільськогосподарських угідь та лісів, що становить 98,5% таких земель на всій планеті.
Зображення: EOS Data Analytics

Чому це цікаво

EOS SAT допоможе агробізнесам контролювати ріст культур і виявляти спеку, холод, нестачу води, поширення бур’янів, напади шкідників та інші проблеми, що загрожують посівам. Компанії також зможуть оптимізувати використання ресурсів на основі карт продуктивності та вегетації, наданих супутниковим угрупованням, перевіряти ефективність нових засобів захисту рослин або добрив, керувати зрошенням, оцінювати врожайність, а також позбутись зайвих перевірок полів, таким чином зменшуючи використання палива, та багато іншого.

EOS SAT-1 відстежує до одного мільйона квадратних кілометрів щодня, використовуючи 11 агроорієнтованих діапазонів. До 2025 року угруповання щоденно спостерігатиме за площами до 12 мільйонів квадратних кілометрів. Його супутникові камери створюватимуть панхроматичні та багатоспектральні зображення, використовуючи 13 діапазонів, орієнтованих на сільське господарство.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук