Sony та Honda представили спільний бренд електрокарів — Afeela

Компанії Sony та Honda на CES 2023 представили спільний проект Afeela. Це новий бренд для випуску електричних автомобілів. Деталі розповіли в The Verge.

  • Очікується, що Honda відповідатиме за саме автомобільну складову, тоді як Sony візьме на себе внутрішнє наповнення, розважальні системи та системи, що полегшать керування.
  • Представлена модель — прототип. Авто буде готове до 2026 року, старт замовлень очікується у 2025 році. Першим ринком, де можна буде придбати авто, стане США: виробництво стартує на місцевих виробничих потужностях Honda.
  • Ціна все ще не відома, як і більшість характеристик автомобіля, та представники Sony заявили, що планують скласти конкуренцію преміальним автовиробникам, як от Mercedes-Benz, BMW, Volvo та Audi.

Вперше Sony показала концепт власного авто ще три роки тому, але тоді це було на рівні ідеї. Тепер же — виглядає, наче існує чіткий план по створенню нового автомобільного бренду.

Також можна відзначити, що Sony не хоче створювати просто розважальну систему, тобто софт, для подальшого ліцензування, а йде саме у створення повноцінного автомобільного бренду з метою виходу на новий для себе ринок. Для Honda ж історія більш прагматична: компанія шукає партнерів для запуску подібних проектів, раніше вже був анонсований проект Prologue у партнерстві з General Motors: очікується, що перше авто побачить світ вже у 2024 році.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук