У 2020-у ринок безпілотників складав $19 млрд. Він виросте до $63 млрд за кілька років

Американська Dedrone придбала американський стартап Aerial Armor, який розробляє системи моніторингу та захисту від дронів. Суму угоди не називають, але такі системи зараз затребувані: всьому ринку дронів прогнозують зростання до $63 млрд за наступні кілька років, і повітряний трафік дронів теж зростатиме. Про це повідомляє Axios. На прикладі цієї угоди можна побачити, наскільки затребуваним є дрони та вся екосистема навколо них і як стрімко цей ринок зростає.

  • Dedrone — це компанія, що розробляє системи захисту від небажаного втручання дронів у повітряний простір, наприклад, над аеропортом чи стадіоном, або навіть над державними об’єктами під охороною. 2021 року цей проект залучив $30,5 млн інвестицій, а загальний обсяг його фінансування складає більше $130 млн.
  • Aerial Armor — це американський стартап, що займається апаратними та софтверними системами моніторингу та захисту від дронів. За офіційними твердженнями, його комплекси здатні «бачити» дрони на відстані майже до 100 км, і присилати сповіщення власнику об’єкту, над яким безпілотники з’явилися. Серед потенційних клієнтів компанія бачить дуже різноманітні організації: від державних в’язниць до організаторів спортивних івентів та концертів.
  • За оцінкою Dedrone, рішення Aerial Armor дозволять покривати території з 50% населення США. Більшість антидрон-систем працюють на основній технології: RF, акустичний чи візуальний моніторинг, а Dedrone поєднує ці всі канали даних. За словами представників компанії, це дає можливість бачити дрон здалеку, відрізняти його від птахів і навіть відслідковувати його оператора.

Чому це важливо?

Ця угода — одна з багатьох, що сигналізують про стрімке зростання глобального ринку безпілотників та відповідно, трафіку дронів у повітрі. За даними Verified Market Research, до 2028 року цей ринок може оцінюватися в $63,05 млрд, для прикладу, 2020 року його розмір складав $19,23 млрд.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук