Артемію Лєбєдєву заборонили вʼїзд в Україну. Цього разу на 10 років

1
Читати на RU

Відомому російському дизайнеру Артемію Лєбєдєву, який з часів Революції гідності зайняв чітку прокремлівську позицію, на 10 років заборонений вʼїзд в Україну. Лєбєдєв потрапив в новий санкційний список від 6 січня 2023 року. Рішення вже опубліковане на сайті президента України та набуває чинності з дня опублікування.

  • Всього у списку санкцій щодо дизайнера 14 пунктів. Окрім заборони на вʼїзд та перебування на території України, Лєбєдєву заборонена будь-яка економічна діяльність, володіння майном та активами. Дані заборони застосовуються строком на 10 років.
  • Окрім Лєбєдєва, в список увійшли ще близько сотні осіб – переважно громадяни російської федерації. Здебільшого це артисти, зірки телебачення, кіно та естради, які брали активну участь у просуванні пропаганди кремля та українофобських наративів.
  • Сам Артемій Лєбєдєв, який до Революції гідності активно працював на території України, мав нерухомість та команду в Києві, відзначився своїми відверто ксенофобськими висловами на адресу українського народу. А вже після початку повномасштабного вторгнення приїжджав на територію тимчасово окупованої Запорізької АЕС і опублікував фото з даху 6-го енергоблоку з ненависницьким приписом.
  • Також пропагандист відвідав окуповані Донецьк та Маріуполь.
  • Артемію Лєбєдєву на 5 років заборонили вʼїзд в Україну ще в березні 2017 року через поїздки до Криму та на непідконтрольну Києву територію Донбасу. Пізніше, в 2021 році Касаційний адмінсуд Верховного суду не задовольнив оскарження Лєбєдєвим даної заборони.
  • У січні 2022 року Володимир Зеленський підписав указ, яким Лєбєдєву серед інших було заборонено вʼїзд в Україну строком ще на 5 років. Рішення РНБО від 6 січня стало третьою забороною щодо дизайнера.
Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук