Перший в історії космічний запуск з території Великої Британії завершився невдачею

Читати на RU

Перший космічний пуск з території Великої Британії, який проводила компанія Virgin Orbit завершився невдачею. Як повідомляє CNN, ракеті, що містила на борту 9 супутників, так і не вдалось вийти на заплановану орбіту після старту з крила модифікованого Boeing 747.

За інформацією CNBC, після невдалого запуску акції Virgin Orbit впали на 30% після попереднього закриття на рівні $1,93 за акцію.

Перший запуск з Великої Британії

Місія Virgin Orbit — це перший в історії орбітальний космічний запуск з британської землі, який організувала американська компанія Virgin Orbit, що належить британському мільярдеру серу Річарду Бренсону.

Модифікований реактивний Boeing 747 компанії Virgin Orbit, який отримав назву Cosmic Girl, вилетів у понеділок з Ньюкі в графстві Корнуолл в Англії. Він піднявся більш ніж на 10 000 метрів над рівнем моря і відлетів майже на 400 км на захід від Лондона, перш ніж запустити прикріплену до нього ракету LauncherOne.

Веб-трансляція Virgin Orbit показала, що її ракета LauncherOne від’єдналась та запустила двигун, а компанія повідомила у твіттері, що ракета «успішно досягла орбіти Землі». Але майже через дві години після того, як літак відлетів від землі, а ракета запустила двигуни, Virgin Orbit виявила, що запуск був невдалим.

«Схоже, що в LauncherOne сталася аномалія, через яку ми не зможемо вийти на орбіту для цієї місії», — сказав Крістофер Релф, директор із системної інженерії та верифікації Virgin Orbit.

На борту ракети, яка спочатку, здавалося, без проблем стартувала з реактивного літака 747, не було людей, лише 9 супутників, які планувалося вивести на орбіту. Літак і екіпаж Virgin Orbit Cosmic Girl безпроблемно повернулися на землю після запуску.

Наслідки для Virgin Orbit

Місія понеділка стала шостою на сьогодні для Virgin Orbit і другим невдалим запуском. У 2022 році компанія здійснила лише два запуски, що менше прогнозованих чотирьох-шести місій, які в Virgin Orbit обіцяли на початку минулого року. 

За інформацією CNBC, після невдалого запуску акції Virgin Orbit впали на 30% після попереднього закриття на рівні $1,93 за акцію.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук