В «Дії» можна буде подати заявку на обмін ламп розжарювання на світлодіодні

10 січня Уряд прийняв постанову про експериментальний проєкт для ефективного споживання електроенергії. Як повідомили в Мінцифри, програма почне працювати в режимі бета-тестування з 16 січня й українці зможуть обміняти по 5 ламп розжарювання на 5 світлодіодних ламп за підтримки ЄС. Оновлено: Мінцифри відкрило запис на бета-тест за посиланням.

Як працюватиме програма?

Програма обміну старих ламп на нові дасть змогу зекономити електроенергію, забезпечити баланс енергоспоживання та вистояти під час енергокризи. Ця ініціатива є частиною підтримки Європейським Союзом, що також включає постачання генераторів та іншу допомогу задля підтримки енергетичної інфраструктури України.

Згідно з постановою, українці зможуть обміняти по п’ять ламп розжарювання на п’ять світлодіодних (LED) ламп. Фінансування 30 млн LED-ламп відбуватиметься коштом коштів ЄС. Обмін проходитиме у відділеннях Укрпошти.

На першому етапі будуть доступні 15 млн ламп для обміну, які надходитимуть поступово протягом декількох тижнів. Насамперед через найбільший ефект економії забезпечуватимуть обласні центри і великі міста. До кінця лютого лампочки мають надійти й до найменших сіл. 

Як поміняти лампи?

З 16 січня програма почне працювати в режимі бета-тестування. Участь зможуть взяти українці віком від 18 років. Оновлено: Мінцифри відкрило запис на бета-тест за посиланням. Взяти участь можна в два способи: з попереднім замовленням через Дію і без нього.

  • Якщо ви попередньо замовляєте лампи через Дію, то вони гарантовано будуть у відділенні Укрпошти, яке ви вказали під час замовлення. Забрати нові лампи можна протягом 5 робочих днів після підтвердження в застосунку.
  • Якщо не маєте можливості замовити лампи онлайн, можна прийти до відділення Укрпошти з паспортом, ідентифікаційним кодом та лампами розжарювання. Однак без попередньої заяви ви не можете бути точно впевнені в наявності LED-ламп у відділенні.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук