В лютому Instagram проведе редизайн додатка і перемістить Reels

Читати на RU

В Instagram оголосили, що в лютому проведуть редизайн додатка, спрямований на спрощення навігації після багатьох років заплутаних змін, спрямованих на просування різних продуктів, таких як Instagram Shop і Reels.

Як передає TechCrunch, соцмережа поверне кнопку «Написати» (знак плюс «+») на передню та центральну частину навігаційної панелі внизу програми, а кнопка Reels тепер переміститься праворуч.

В чому проблема актуального дизайну?

Попередні зміни, які замінили Reels замість Compose, були досить суперечливими, оскільки користувачі Instagram відчували, ніби компанія змушує їх використовувати нові продукти програми коштом загального досвіду користувача. 

Компанія вперше перемістила вкладку Reels у середину панелі навігації у 2020 році, коли вона також замінила популярну вкладку Activity на вкладку Shop. Кнопку «Написати» та «Активність» також перемістили у верхній правий кут головного екрана, що ускладнило їх пошук. У той час Instagram пояснив, що ці зміни полегшать користувачам доступ до «розширеного набору продуктів» Instagram.

Але в останні місяці зросла негативна реакція на те, наскільки Instagram відхилився від своєї початкової місії. Минулого року, наприклад, відомі користувачі Instagram Кім Кардашьян і Кайлі Дженнер почали активно критикувати новий дизайн додатка. Дженнер опублікувала зображення у своєму Instagram, благаючи компанію «знову зробити Instagram Instagram» і «перестати намагатися бути tiktok».

Яким буде новий дизайн Instagram?

В новому редизайні соцмережа поверне кнопку «Створити пост» (знак плюс «+») на передню та центральну частину навігаційної панелі внизу програми, а кнопка Reels тепер переміститься праворуч.

«Починаючи з лютого, ми змінюємо навігацію в Instagram, щоб людям було легше ділитися вмістом і спілкуватися зі своїми друзями та інтересами. Панель навігації в нижній частині програми тепер матиме ярлик для створення вмісту в центрі та Reels праворуч», — заявили в Instagram.

Майбутній редизайн, звичайно, не врахує всі скарги користувачів — переміщення кнопок не означає, що сама стрічка зміниться — але вона принаймні запропонує простіший досвід для користувачів, які просто хочуть публікувати свої фотографії, як раніше.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук