Apple працює над MacBook із сенсорним екраном. Стів Джобс був проти

Apple збирається додати сенсорні екрани на ноутбуки MacBook. Колись співзасновник компанії Стів Джобс називав таке рішення «ергономічним жахом», пише Bloomberg.

  • Понад 10 років компанія дотримувалась позиції, що сенсорні екрани погано працюють на ноутбуках і що iPad є кращим варіантом, якщо комусь потрібен сенсорний інтерфейс.
  • Apple також була стурбована тим, що комп’ютери Mac з сенсорним екраном можуть скоротити продажі iPad.
  • Однак ріст продажів Mac в останні роки почав приносити більше прибутків ніж iPad, тому компанія хоче зробити свою лінійку комп’ютерів якомога привабливішою.

Компанія може випустити свій перший Mac із сенсорним екраном у 2025 році як частину оновлення MacBook Pro. Перший сенсорний MacBook Pro від Apple збереже традиційний дизайн ноутбука, включаючи стандартний трекпад і клавіатуру. Але екран підтримуватиме сенсорне введення та жести — так само, як iPhone або iPad. Згодом Apple зможе розширити підтримку дотику до більшої кількості своїх моделей Mac.

У рамках оновлення MacBook Pro Apple також планує перевести свої дисплеї на органічні світлодіоди або технологію OLED. Ці екрани мають покращену яскравість і колір, а також з’являться на iPad Pro у першій половині 2024 року. Зараз компанія використовує РК-дисплеї — рідкокристалічні дисплеї.

Чому це цікаво?

Якщо сенсорний Mac все ж зʼявиться, це стане значним кроком вперед. Раніше Стів Джобс сказав, що не можна змушувати користувачів комп’ютерів торкатися вертикального екрана. «Поверхні для дотику не мають бути вертикальними. Через якийсь час роботи рука почне боліти», — сказав він у 2010 році.

Наступник Джобса на посаді головного виконавчого директора Тім Кук дотримувався такої ж позиції в останні роки. У 2012 році він сказав, що поєднання планшетів і ноутбуків корпорацією Microsoft еквівалентно поєднанню тостера з холодильником.

Компанія раніше вже змінювала свій курс в інших сферах. Для прикладу Джобс говорив, що Apple не буде продавати телефон або планшет, що в результаті стало ключовим бізнесом для компанії.

Конкуренти ноутбуків Apple, такі як Dell, HP, Microsoft, Lenovo, Samsung, чи Acer вже давно пропонують ноутбуки із сенсорними екранами. Зараз Apple є єдиним виробником комп’ютерів, який не випускає такий продукт.

Роками деякі клієнти Apple вимагали сенсорних екранів на Mac, і компанія робила спроби задовольнити цих користувачів. У 2016 році Apple запустила Touch Bar, віртуальну смужку на клавіатурі. Функція виявилася не надто вдалою і ніколи не була популярною у розробників додатків. У 2021 році Apple відмовилась від неї.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук