OpenAI працює над створенням відеомоделі на основі GPT, та нового покоління GPT-4

Читати на RU

Компанія OpenAI, яка перш за все відома як розробник GPT-3.5 (алгоритм обробки природної мови, на якому побудовані інші продукти, наприклад ChatGPT) працює над відео сервісом на основі нейромереж та наступним поколінням GPT-4. Як повідомила журналіст Reuters Кристал Ху, про це заявив генеральний директор OpenAI Сем Альтман.

Розробка ведеться, проте деталей немає

Фото: Krystal Hu

«Сем Альтман сказав, що GPT-4 OpenAI буде запущено лише тоді, коли вони зможуть робити це безпечно та відповідально. «Загалом ми будемо випускати технологію набагато повільніше, ніж хотілося б. Ми збираємося сидіти над цим набагато довше…». Також підтверджена відеомодель», — написала Кристал Ху.

Чому це цікаво?

ChatGPT, в основі якого лежить AI-технологія обробки мови GPT-3.5, вже використовується для створення технічної документації, на його основі з’являються додатки та розширення, а в американському освітньому середовищі бʼють на сполох і забороняють

З релізом GPT-3.5 компанія наблизилась до того стану, коли текст, згенерований AI, вже дуже складно відрізнити від тексту, написаного людиною-автором чи копірайтером. Подібні нейромережі вже працюють з генерацією статичних зображень (наприклад DALL-E 2 від тієї ж OpenAI, або Deep Dream чи Runway) проте ніхто не дійшов до створення відео.

Реліз такого продукту вже очікується, а його запуск від OpenAI (яка вже є фактичним лідером у сфері розробки нейромереж на основі обробки природної мови) закріпить її успіх.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук