Авіакомпанія «Нової пошти» — Supernova Airlines — отримала сертифікат експлуатанта

Авіакомпанія Supernova Airlines, яка входить до групи компаній «Нова пошта», отримала Сертифікат Експлуатанта за номером UA 062, який надає можливість розпочати власні вантажні авіарейси. Як повідомили в компанії, перший рейс з вантажами клієнтів «Нова пошта Глобал» заплановано на весну 2023 року.

Як працюватиме Supernova Airlines?

Supernova Airlines буде здійснювати рейси з українських міжнародних аеропортів «Бориспіль» та «Львів» після закінчення війни, а поки українське небо закрите для польотів — авіаційні перевезення будуть здійснюватися з найближчих до України європейських аеропортів.

«Ми перший український перевізник, який зміг виконати усі вимоги та отримав Сертифікат Експлуатанта в умовах війни. Це приклад незламності українців та нагадування іншим бізнесам, що саме зараз найкращий час інвестувати в Україну. Ми віримо в ЗСУ і розуміємо, що швидка та безпечна логістика надважлива для прискорення нашої перемоги та для забезпечення українців необхідними товарами. Ми дуже вдячні фахівцям Державіаслужби під керівництвом Олександра Більчука за їх професійну взаємодію і пошук рішень під час проходження сертифікаційних процедур у важкі для країни часи» — сказав Ярослав Красножон, директор Supernova Airlines.

Наразі авіакомпанія активно займається розбудовою власного флоту повітряних суден. Компанія вже має два АН-26, які взяла на правах лізингу.

Як створювались авіакомпанія «Нової пошти»?

  • В жовтні 2021 року «Нова пошта» оголосила про створення авіакомпанії Supernova Airline що матиме власний флот та підпорядковуватиметься компанії «Нова пошта Глобал». Тоді планувалось, що рейси будуть здійснюватися з міжнародних аеропортів «Бориспіль» та «Львів».
  • Станом на грудень 2021 року, Supernova Airlines розраховувала отримати сертифікат експлуатанта у квітні 2022 року. А вже 4 лютого 2022 компанія взяла у лізинг два літаки Boeing 757-200, та планувала виконати перший рейс у вересні 2022.
  • Очевидно, війна вплинула на плани компанії (зсунувши їх ледь не на рік), проте не змусила «Нову пошту» відмовитись від запуску власної авіакомпанії.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук