Гороховський скасував свій позов проти націоналізації «ПриватБанку»

Співзасновник monobank Олег Гороховський відкликав свій позов до суду, в якому просив визнати недійсним договір купівлі-продажу акцій «ПриватБанку» від 21 грудня 2016 року, на підставі якого держава його націоналізувала.

Деталі позову

  • У своєму позові Гороховський просив визнати недійсним договір купівлі-продажу акцій «ПриватБанку» від 21 грудня 2016 року, на підставі якого держава придбала у власність акцію «ПриватБанку».
  • Гороховський звернувся зі своїм позовом до Господарського суду Києва ще 2019 року, але у липні 2020 року суд закрив провадження у справі — на підставі положень нового закону, який прямо забороняє повернення банків, виведених з ринку, колишнім власникам та акціонерам.
  • Попри це, згодом суди апеляційної та касаційної інстанції скасували ухвалу про закриття провадження та повернули справу до суду.
  • У провадженні Господарського суду також знаходяться аналогічні позови, ініційовані Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим. Як зазначають у пресслужбі «ПриватБанку», такими діями колишні власники намагаються незаконно повернути банк.
  • Загалом у провадженні Господарського суду перебуває понад 40 судових справ за позовами колишніх власників «ПриватБанку».

Причини скасування

16 січня господарський суд Києва розглянув справу. Як заявив Олег Гороховський у коментарі dev, 30 вересня 2022 року банкір подав заяву про відмову від позову.

«Суд тільки для того, щоб її (заяву про відмову від позову — Ред.) розглянути та задовольнити. Я не суджуся з державою під час війни. «Приват», до речі, чудово знає про відкликання позову, а пресреліз видав, тільки щоб насолити «Моно», — підкреслив Гороховський.

Згідно з повідомленнями самого Олега Гороховського та прес-служби «ПриватБанку», засідання відбулося, а справу було остаточно закрито.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук