ЗМІ: Intel повернула підтримку для росіян (оновлено)

Російські медіа повідомляють, що корпорація Intel повернула підтримку для російських користувачів. Компанія оголосила про вихід із росії у квітні 2022 року після того, як та атакувала Україну 24 лютого 2022 року.

  • На початку квітня 2022 року Intel випустила заяву, в якій оголошувала про припинення усіх операцій в росії.
  • У січні 2023 року ряд російських IT-медіа, зокрема, портал про софт та «залізо» Overclockers.ru та сайті Cnews написали про те, що компанія частково відновила підтримку для російських користувачів. Йдеться про те, що користувачам із рф зокрема доступні оновлення драйверів. Редактор AIN.UA перевірила все самостійно і справді, якщо зайти у розділ оновлення софта Download Drivers & Software з-під російського IP, завантаження драйверів доступні.
  • Tom’s Hadware пише про те, що на запит до Intel на цю тему в компанії відповіли, що жодних змін не проводили.
  • Раніше стало відомо, що Intel прямо чи опосередковано продавав технології росії, зокрема, і для використання для військових розробок. Українські юристи тиснуть на компанію для того, щоб вона перестала це робити.

AIN.UA звернувся до Intel із проханням надати коментар по ситуації та пояснити, чому компанія вирішила повернути підтримку для російських користувачів.

В Intel на запит відповіли, що не змінювали політику щодо російського ринку, але водночас, що доступ до драйверів (про який і йшлося у новинах) — це частина гарантійного обслуговування від компанії. Наводимо коментар компанії нижче:

What I can tell you is that in February and March 2022, Intel suspended all shipments to customers in Russia and Belarus respectively. In April 2022 Intel announced that it was suspending its business operations in Russia.

«У наших операціях не відбувалося змін останнім часом; Intel продовжує працювати у відповідності до усіх застосованих експортних правил та санкцій у тих країнах, де працює. Зокрема, це включає санкції та експортний контроль проти росії та Білорусі, уведені США та країнами-союзниками. Доступ до ресурсів, які забезпечують апдейт драйверів, таких як Intel Download Center та Intel Download Support Assistant (IDSA) є частиною гарантійних зобов’язань Intel».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук