Протягом року інтернет від Starlink з‘явиться у всіх поїздах Інтерсіті+

Протягом року інтернет від Starlink з‘явиться у всіх поїздах Інтерсіті+. Для цього команда Мінцифри вже передала «Укрзалізниці» 450 терміналів. I, як повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, наступного місяця «УЗ» отримає ще одну партію.

Як працюватиме інтернет у потягах?

 «Разом з головою правління Укрзалізниці Олександром Камишиним перевірили, як працює інтернет від терміналу в потязі. Всі деталі у відео.

До речі, протягом року інтернет від Starlink з‘явиться у всіх поїздах Інтерсіті+. Команда Мінцифри вже передала УЗ 450 терміналів. Наступного місяця доставимо ще одну партію. Щоб подорожуючи, ви могли працювати, дивитися серіали і спілкуватися з рідними», — написав Федоров.

Starlink працюють на ходу?

В кінці жовтня 2022 року, SpaceX офіційно оголосила, що послуги Starlink для рухомих засобів почнуть працювати з грудня 2022 року. При цьому така послуга обійдеться дорожче, бо стандартний сервіс Starlink використовує супутникову антену SpaceX за $599, а для роботи під час руху потрібна плоска високоефективна антена, яка коштуватиме аж $2500.

Але на практиці Мінцифри провело перший тест роботи терміналів SpaceX на ходу ще у липні 2022:

«Максимальна швидкість авто, з якою ми рухалися с 134 км/год. Приблизно з такою швидкістю рухається Інтерсіті. Щоб вимірювання було максимально повним, ми розробили скрипти для автоматичних спідтестів та визначення стабільності зʼєднання. Щоб протестувати все «від А до Я», ми їхали приблизно 30 хвилин», — розповідав тоді Андрій Набок, керівник з розвитку фіксованого інтернету в Міністерстві цифрової трансформації.

Виявилось, що навіть звичайні термінали Starlink непогано працюють на ходу — спідтест показав у середньому 100 мегабіт/сек. З таким інтернетом можна дивитися відео, спілкуватися онлайн та обмінюватися файлами кільком десяткам людей одночасно. А втрата пакетів — маркер стабільності інтернету — склала усього 7%. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук