Користувачі Zoom в Україні з лютого платитимуть ПДВ

З 1 лютого 2023 року користувачі Zoom будуть змушені платити ПДВ за користування. Таку інформацію отримали користувачі на електронну пошту. Скрін одного із них опублікував Telegram-канал «БлоGнот».

У бізнес-користувачів буде можливість повідомити дані платника податків і так враховувати податок. Решті просто збільшать ціну на ставку податку.

«Як і багато компаній зі міжнародною присутністю, Zoom регулярно оцінює свої зобов’язання зі збору податків і грошових переказів. Застосування цих податків до компаній, які здійснюють онлайн-діяльність, є складною сферою. Zoom продовжує переглядати характер і масштаби своєї діяльності в різних юрисдикціях, і на основі таких регулярних перевірок почне стягувати непрямі податки, де це можливо», — йдеться в повідомлені.

Зображення: БлоGнот

Як пояснює «БлоGнот», механізм абсолютно однаковий в усіх країнах. Усі закордонні провайдери нараховують ПДВ понад свою ціну, тобто всі податки в результаті платитимуть не західні сервіси, а українські користувачі.

«Якщо ви є юридичним клієнтом в Україні, і тому Zoom не нараховує ПДВ за виставленими рахунками-фактурами, ви повинні самостійно розрахувати ПДВ за допомогою механізму зворотного нарахування. Якщо ви є бізнес-клієнтом в Україні, надайте Zoom свій дійсний реєстраційний номер платника ПДВ до 1 лютого 2023 року», — попередили в компанії.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук