Криптобіржа Genesis подала заявку про банкрутство через крах FTX

Криптовалютна біржа Genesis подала заяву про банкрутство. Як повідомляє Bloomberg, компанія не змогла відновитися після стрімкого падіння біржі FTX і повʼязаного з ним краху цифрових активів.

  • Genesis і її дочірні компанії — Genesis Global Capital LLC і Genesis Asia Pacific Pte — подали заяву відповідно до розділу 11 у четвер у Південному окрузі Нью-Йорка.
  • Компанія зазначила, що має зобовʼязання на суму від $1 до $10 млрд і понад 100 000 кредиторів.
  • Genesis спробує продати активи або залучити гроші. В результаті кредитори володітимуть реорганізованим бізнесом, якщо план не спрацює.
  • Компанія має намір використати $150 млн готівки, щоб фінансувати себе в разі банкрутства. Розділ 11 дозволяє фірмі продовжувати діяльність, намагаючись знайти шляхи погашення кредиторів.

Чому це цікаво?

Genesis надавала позики FTX, яка зазнала краху у 2022 році. Через це у листопаді того ж року Кредитний підрозділ Genesis Global Trading припинив роботу. До цього моменту Genesis Global Capital пропонував своїм клієнтам (переважно іншим компаніям та холдингам) кредити під заставу криптовалюти.

Проблеми на ринку криптовалют тривають майже весь 2022 рік. В травні стейблкоїн TerraUSD (UST) втратив привʼязку до долара, а його криптовалюта LUNA обвалилася. У червні збанкрутував криптобанк Celsius Network, наступного місяця впав один з найбільших криптовалютних хедж-фондів Three Arrows Capital.

Падіння FTX лише продовжило цю смугу і вже потягнуло за собою закриття ще низки проектів, наприклад BlockFi. І найімовірніше, цей список ще буде продовжуватись, адже на фоні таких новин інвестиції в криптопроекти будуть лише зменшуватись.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук