Playtika хоче купити розробника Angry Birds за 750 млн євро

19 січня 2023 року компанія Playtika, великий розробник мобільних ігор, оголосила про пропозицію до фінської Rovio Entertainment Oyj про купівлю, при оцінці в 9,05 євро за акцію. Про це повідомляє офіційний сайт компанії.

  • Це — вже друга пропозиція про покупку, яка пропонує кращу ціну. Першу раді директорів Rovio презентували 16 листопада 2022 року, з ціною 8,5 євро за акцію. Друга пропозиція від 19 січня 2023 року пропонує компанії 9,05 євро за акцію. У Rovio — приблизно 83 млн акцій, по ціні 9,5 євро за акцію загальна сума угоди становить більше 750 млн євро (таку суму називає Bloomberg та ряд інших видань). Інші медіа, наприклад, Globes, оцінюють угоду скромніше: у 690 млн євро.
  • Ця пропозиція не означає, що між компаніями уже є якесь розуміння. Вона, за даними Bloomberg, оцінює Rovio на 60% дорожче, ніж оцінка компанії при закритті торгів у четвер, 19 січня 2023 року.
  • Rovio колись була однією з найгучніших історій успіху в мобільній розробці. Її відома франшиза Angry Birds з’явилась у магазинах додатків вперше ще 2009 року, і досі є основним джерелом доходу для фінської компанії (більше ніж 80%). Angry Birds стала першою мобільною грою, щол досягла 1 млрд завантажень, і 2017 року Rovio зробила IPO. Але акції компанії просідали, і зараз вона торгується вполовину дешевше, аніж при первинному виході на біржу:
Дані Bloomberg

  • Playtika — українсько-ізраїльська компанія, яка стала піонером в розробці ігор у жанрі соціального казино. Її було продано власнику Caesars Palace в Лас-Вегасі за $250 млн, а потім — консорціуму китайських компаній на чолі із GIANT за $4.4 млрд. Два роки тому компанія вийшла на IPO.
  • В Україні у компанії є офіси у Києві, Дніпрі і Вінниці. На 2021 рік кількість співробітників в українських офісах сягала 1000 людей. Загалом в компанії працює 4100 співробітників по всьому світу. В грудні стало відомо, що Playtika скоротить близько 800 співробітників по всьому світу, а в Україні — десь 10% штату.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук