Російська кіберспортивна команда VP присвоїла собі перемогу в IEM Rio Major

Команда Outsiders перемогла в турнірі з CS:GO під назвою IEM Rio Major. Насправді в команді грали члени російської Virtus.pro, яка не потрапила на турнір через санкції. Після перемоги, вони опублікували розпаковування трофея на своєму офіційному акаунті у Twitter.

Юридично Outsiders вважається вірменською командою. Навіть місцеве міністерство економіки привітало їх з нещодавньою перемогою. На сайті турніру немає інформації про країну, за яку виступає Outsiders, вона виступає під нейтральними тегами.

Проте, один з організаторів Міхал Бліхарц повідомив у Twitter, що трофей за IEM Rio Major відправився до Вірменії. Склад Outsiders складається з колишніх учасників Virtus.pro, а більшість російських медіа до того ж називають Outsiders російською командою, дописуючи в дужках Virtus.pro.

У квітні кілька організаторів турнірів з GS:GO засудили російське вторгнення в Україну і заборонили командам повʼязаним із РФ брати участь в змаганнях. Команди Virtus.pro та Gambit Esports також потрапили під ці санкції.

Учасники Virtus.pro фактично створили окрему юридичну особу в Вірменії і так змогли обійти обмеження. Однак не втрималися і виклали відео із трофеєм на офіційному акаунті Virtus.pro в Twitter. Це виглядало дивно, якщо враховувати, що росіяни самі видають обидві організації за дві різні команди.

У відповідь на таке відео під постом написав один із організаторів IEM Rio Major Міхал Бліхарц. Він пояснив, що це неприємний сюрприз, оскільки Virtus.pro не виграв титул на IEM Rio. Команда не має права змінювати результати IEM Rio на свою користь.

Вкотре росіяни обходять обмеження на очах у всього світу. Цього разу вони навіть не приховують, що їх обман спрацював. Дивно, що організатори турніру все ж допустили до змагань повний склад і керівництво команди, яка мала пряме відношення до РФ. А потім висловили щире здивування тому факту, що Virtus.pro хизується перемогою.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук