Google боїться сервісів OpenAI, створює 20 власних AI-проектів

Читати на RU

Google планує запустити пошук із функціями чат-бота цього року та створити понад 20 проектів на базі штучного інтелекту. Раніше в компанії побоювалися різкого запровадження штучного інтелекту через репутаційні ризики, пише The New York Times.

  • Невідомо, коли зʼявиться демоверсія пошуку Google зі штучним інтелектом, але інші проекти скоріше за все покажуть під час щорічної події Google I/O у травні.
  • Засновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін, які залишаються контрольними акціонерами материнської компанії Google Alphabet, також частково беруть участь в запуску проектів. Після того, як вони залишили керівництво у 2019 році, їх знову запросив до обговорення генеральний директор Alphabet Сундар Пічаї.
  • У демоверсії пошукового чат-бота Google надасть пріоритет правильності фактів та безпеці. Тому в компанії працюють над новими процесами перевірки.
  • Компанія також працює над інструментом генерації коду під назвою PaLM-Coder 2, який схожий на програмне забезпечення GitHub Copilot від Microsoft.

Чому це цікаво?

Поява нових продуктів на базі штучного інтелекту змусила Google збадьоритися. Тепер керівництво Google сподівається відновити статус своєї компанії як піонера штучного інтелекту. Раніше вона працювала над штучним інтелектом і вже мала чат-бота, який міг би конкурувати з ChatGPT. Продукт називався LaMDA, це мовна модель для діалогових програм.

Те що Google дещо збентежений успіхом продуктів OpenAI, говорить і рівень залученості співзасновників компанії. Вони вже три роки фактично не приймали рішень. Тепер на фоні новини про те, що Microsoft хоче інвестувати $10 млрд в OpenAI, Google виявляється теж працює над штучним інтелектом.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук