«Який ляпас!» Google звільняє інженерів з 20-річним стажем через пошту

Читати на RU

Після того, як Google оголосила про звільнення 12 000 працівників, співробітники надсилають один одному меми про скорочення  і створюють електронні таблиці для відстеження втрат робочих місць, повідомляє CNBC.

Інші співробітники, деякі з яких пропрацювали в компанії по 20 років, вважають своє звільнення через електронну пошту «ляпасом від компанії», передає Business Insider.

Частина співробітників вимагає пояснень, хтось створює меми

В Google 20 січня заявили, що звільняють близько 12 000 працівників — понад 6% загального штату. Після такого оголошення співробітники почали вимагати від керівників відповіді про те, як були визначені конкретні люди для звільнення.

Деякі співробітники надсилали один одному меми за допомогою внутрішнього генератора мемів Google, намагаючись втішити один одного після масових звільнень. На одному з мемів була зображена Міла Куніс з фільму «Друзі з вигодою» і підпис: «Найсумніше те, що я насправді думав, що ти інший», поруч із логотипом Google.

Люди влаштовували віртуальні або особисті зустрічі, а ще створили канал у Discord під назвою Google post-layoffs, до якого долучилися понад 5000 звільнених працівників.

Інші сприйняли звільнення як ляпас від компанії

Як повідомляє Business Insider, інші колишні співробітники Google розкритикували раптовий і безликий характер їх звільнень. Джеремі Джослін, який, згідно з його профілем у LinkedIn, працював у компанії з 2003 року, каже, що звільнення по електронній пошті образило його.

«Мені важко повірити, що після 20 років роботи в Google я несподівано дізнався про свій останній день електронною поштою. Який ляпас. Я б хотів, щоб я міг попрощатися з усіма віч-на-віч», — написав він у Twitter.

Елізабет Харт, старший менеджер з маркетингу в команді Google Global Ads, яка працювала в компанії з 2007 року, написала в LinkedIn, що дізналася про своє звільнення, коли перевірила телефон у п’ятницю вранці. Ще напівсонна, вона побачила сповіщення про те, що її корпоративний доступ закінчився, а також статтю в New York Times про масові скорочення в Google.

Чому це цікаво?

Ще в грудні 2022 року Google оприлюднив нові подробиці щодо кардинального перезапуску системи оцінки продуктивності співробітників. Нова система стала значно суворішою: низьку оцінку отримають відразу 6% штату (замість 2%, які були раніше), а високі оцінки, навпаки, стане складніше отримати.

Ще тоді співробітники передбачали, що все йде до скорочення штату, а нова система має допомогти у відборі кандидатів на звільнення. Проте Bloomberg повідомляє, що звільнення, здається, були структурними, а не базувалися на продуктивності. Деякі працівники кажуть, що більшість або навіть усю їхню команду звільнили разом. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук