Розробники Tweetbot запустили клієнт для Mastodon

Читати на RU

Розробники нині вже неробочого стороннього клієнта для Twitter — Tweetbot — запустили свій новий продукт — клієнт для Mastodon під назвою Ivory. Як повідомляє The Verge, Ivory знаходиться в альфа-версії та поки немає частини можливостей, проте скоро буде дороблений.

Про Ivory

Додаток створено компанією Tapbots, відомою, перш за все, як розробник стороннього клієнту для Twitter під назвою Tweetbot. Нещодавно соцмережа вирішила обмежити використання сторонніх клієнтів, тож розробникам довелося знаходити альтернативи та випускати додаток для Mastodon, який є головним конкурентом Twitter.

Оскільки Tapbots фактично довелося випускати Ivory в дуже стислі терміни, в додатку все ще є багато відсутніх функцій, які можуть бути доступні в інших клієнтах Mastodon або в веб-версії соцмережі.

Згідно з дорожньою картою компанії, вона все ще має додати можливість редагувати ваш профіль, редагувати дописи (так, Mastodon не вимагає платної підписки для цього). Крім того, планується випуск програми Ivory для Mac.

«Ivory — і я кажу це з любов’ю до проектів з відкритим вихідним кодом у всьому світі — справді єдиний клієнт Mastodon, яким я хотів би скористатися. Навіть у дуже ранньому стані його інтерфейс користувача пропонує те як я люблю користуватися соціальними мережами, і він має базовий рівень досконалості, який я ціную. Він також добре справляється зі складностями використання Mastodon», — зазначив журналіст The Verge Мітчелл Кларк.

Яка монетизація додатка?

Ivory є платною програмою. Безкоштовна версія дозволяє використовувати його в режимі лише для читання (тобто ви не можете публікувати чи навіть посилювати, чи додавати до вибраного дописи інших людей).

Повний доступ до програми коштує $1,99 на місяць або $14,99 на рік. При цьому є один тиждень безкоштовної пробної версії, яка є окремою від демонстраційної і пропонує повні можливості для користувача. 

Компанія зазначає, що підписка працює з iCloud для спільного доступу сім’ї, тож якщо у вас є таке налаштування, ваша сім’я також має мати змогу використовувати її на своїх пристроях. Завантажити Ivory можна за посиланням.

Що таке Mastodon?

У кінці жовтня 2022 року американський підприємець Ілон Маск купив соціальну мережу Twitter. Його рішення на той момент відлякали багатьох користувачів цієї мережі, і вони пішли шукати альтернативи. Одна із них — нішовий донедавна проект Mastodon.

На фоні дій подальших дій Маска (наприклад збільшення ціни на підписку Twitter Blue, створення системи шахрайства з верифікованими акаунтами та заборони сторонніх посилань) соцмережа Mastodon збільшила кількість активних щомісячних користувачів з 300 000 до 2,5 млн всього з жовтня по листопад 2022 року.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук