Українську DMarket купив геймдев Mythical Games. Оцінка — $70-$100 млн

Читати на RU

25 січня 2023 року американська ігрова компанія Mythical Games оголосила про купівлю української DMarket. Про угоду AIN.UA стало відомо з власних джерел, пізніше її підтвердили офіційно. За оцінкою видавця AIN.UA Іллі Бошнякова, компанію оцінили в коридорі $70-$100 млн

  • Web3-студія Mythical Games, заснована 2018 року, оголосила про запуск ігрового маркетплейсу Mythical Marketplace 2.0 внаслідок цієї угоди. Суму не розголошують, але співзасновник DMarket Влад Панченко повідомив AIN.UA, що компанія «задоволена умовами»:

«Наразі ми не називаємо суму угоди, але можу сказати, що задоволені умовами, які отримали. Додам, що останній наш раунд у 2020 році був з оцінкою компанії $28 млн. У 2022 році оцінка була відповідною до тієї, яку зазвичай очікують інвестори для наступного раунду компанії з позитивною динамікою».

  • DMarket був заснований 2017 році Владом Панченком, Олександром Кохановським та Тамарою Слановою на базі поереднього продукту Панченка, Skins.cash (інша назва SunTechSoft). Продукт – блокчейн-маркетплейс для продажу скінів для геймерів. Відтоді Кохановський відійшов від проекту, компанія виходила на ICO, перезапускалась, переживала складні часи та піднімала інвестиції (у ході одного із останніх раундів 2020 року до ради директорів DMarket увійшов засновник Electronic Arts). За оцінкою редакції AIN.UA річний дохід DMarket в 2022 склав від $3.2 млн до $3.7 млн.
  • Як повідомляють у Mythical, їх новий маркетплейс Marketplace 2.0 побудований на новому Layer 1 EVM-блокчейні і працює із власними токенами компанії MYTH. Внаслідок угоди з DMarket компанія матиме другий за обсягом процесинг цифрових активів на блокчейні (після Ethereum Mainnet).
  • Marketplace 2.0 забезпечує можливість p2p-транзакцій та можливостей для геймерів брати участь у ігровій економіці. Mythical Chain працює уже шість тижнів, обробивши за цей час 2 млн транзакцій.
  • Київський офіс DMarket стане частиною підрозділу Mythical East, а співзасновники української компанії Влад Панченко та Тамара Сланова доєднаються до керівництва Mythical і працюватимуть над технологіями маркетплейсів для геймінгу.
  • DMarket також підключив Mythical Chain до свого чинного маркетплейсу, який продовжить роботу поза межами Mythical Marketplace. Продажі як і раніше відбуватимуться в USD, проте усі транзакції фіксуватимуться у блокчейні Mythical Chain.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук