Дмитро Шимків викупив 50% виробника дронів AeroDrone

Читати на RU

Ексочільник українського офісу Microsoft Дмитро Шимків придбав 50% української компанії AeroDrone, яка до війни розробляла дрони для аграрників, а тепер — для військових. Як пише Forbes, це перша публічна інвестиція в український MillitaryTech-стартап.

  • До повномасштабного російського вторгнення безпілотники AeroDrone окроплювали українські поля засобами захисту для рослин і мікродобривами. У грудні 2022 року Міноборони дозволило експлуатацію двох нових моделей стартапу у ЗСУ.
  • D80-Discovery може підіймати до 80 кг вантажу, літати зі швидкістю 120 км/год, а виконувати польотні завдання на автопілоті.
  • Інший апарат – E-300 Enterprise – дрон із корисним навантаженням до 300 кг. Початково він розглядався як літак-кур’єр для доставлення посилок зі швидкістю 150 км/год, пише профільний портал Мілітарний.
  • Деталі угоди не повідомляються. Ані сума інвестиції, ані приблизна оцінка компанії.

Чому це цікаво?

Угода з AeroDrone – не перша інвестиція у компанію з заплутаною історією у кар’єрі Шимківа. Минулого року він займався купівлею непрозорого медтех-стартапу Helsi зі сторони «Київстара».

«Питання масштабування бізнесу є великим викликом для багатьох. Потрібен досвід і розуміння, як перетворити технологію на бізнес», – каже Шимків. Питання з серійним виробництвом вирішене, запевняє він. Аграрні дрони стартап збирається сертифікувати у Європі та США. Планами щодо військового напрямку й обсягом потрібних інвестицій Шимків категорично відмовився ділитися.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук