Український застосунок Drill навчає стрільбі. Як він працює

Drill – це militarytech застосунок, створений українцями, що має на меті навчити всіх охочих стрільбі з різних видів зброї та розвинути цю навичку на високому рівні. Розробники позиціюють додаток, як персональний тренер зі стрільби о в смартфоні.

Drill вже доступний в App Store та Google Play і є безкоштовним для українців.

Програму створили для потреб військових, яким важливо продовжувати тренуватись у будь-яких умовах і в будь-який час. А також для цивільних українців, які хотіли б отримати знання щодо використання зброї, і яким бракує часу чи можливостей для відвідування стрілецьких клубів.

До створення та тестування Drill були залучені українські та міжнародні експерти – військові, спортсмени та представники охоронних організацій. Усі вправи розроблені на основі багаторічного досвіду участі експертів у реальних бойових діях із застосуванням зброї та у стрілецьких спортивних змаганнях.

Наразі в застосунку є два основні курси з віртуальними тренуваннями на пістолеті та карабіні (АР15/АК74):

  • «Сухий базовий карабін» – курс із тренувань для отримання і розвитку базових навичок володіння карабіном;
  • «Сухий базовий пістолет» – курс для користувачів, які бажають застосувати «сухі» тренування з пістолетом як основні з метою отримати базові навички й розвинути їх.

Також користувачам доступні 17 вправ на поводження зі зброєю, які охоплюють як базові вправи, так і вправи для самооборони в умовах обмеженої видимості. Усі вони сформовані у 7 уроків, мають різні рівні складності й підійдуть для тренувань професійних військових, спортсменів і цивільного населення.

Користувачі застосунку можуть також складати власну програму тренувань із можливістю підбору вправ і уроків з огляду на персональні цілі, відстежувати прогрес та отримувати відгуки від професійних інструкторів.

«Цей проєкт народився із захоплення стрільбою і тактичними тренуваннями, але набув надзвичайної актуальності з початком війни з РФ. Розробляючи Drill, ми з командою хотіли створити віртуального персонального тренера, з яким буде зручно працювати незалежно від місця перебування, часу та середовища: тренування в окопах, стрілецькому тирі або вдома», – коментує співзасновник і СЕО стартапу Олександр Гусаров.

З часом в Drill збільшать перелік видів зброї, доступної для віртуальних тренувань, а також додадуть нові програми та окремі вправи. Окрім цього, вже зараз в роботі у розробників Drill функціональність на перетині computer visioin і machine learning, який дозволить стрільцям відстежувати хід навчання та отримувати зворотній зв’язок в реальному часі.

Фото: Drill

Мета стартапу на найближчі три роки – перетворити Drill на мульти-платформенний універсальний інструмент, за допомогою якого будь-який власник зброї отримає доступ до різноманітної профільної інформації.

Безпека

В компанії кажуть, що їх додаток є безпечним для користувачів. Однак перед початком роботи в Drill рекомендують ознайомитись з «Золотими правилами поводження зі зброєю». Щобільше, користувач не може почати навчання чи виконання будь-якої вправи без ознайомлення з правилами безпеки це зашито на програмному рівні додатка.

Всі наші вправи розділені на декілька рівнів складності, від елементарного до просунутого. Перед тим як іти до тиру, необхідно спочатку пройти базові курси, які не потребують пострілів та вогневого контакту. Користувач повинен без зброї повторити вправу 20 разів, потім 20 разів зі зброєю без патронів, а тільки потім вправа виконується з використанням бойових патронів.

Монетизація

Станом на сьогодні Drill — безкоштовний. З виходом на західні ринки команда планує запустити монетизацію. Один з найбільш вірогідних варіантів — щомісячня підписка, також розглядають спонсорство. Для українців сервіс обіцяють залишати безкоштовним якомога довше.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук