У 2022 ІТ-індустрія принесла економіці $7,34 млрд з експорту

За результатами 2022 року ІТ-індустрія забезпечила валютні надходження до української економіки у $7,34 млрд, а обсяг експорту збільшився на $400 млн у порівнянні з довоєнним 2021 роком. Про це повідомляє асоціація IT Ukraine.

Станом на 1 січня 2023 року сума податків та зборів до зведеного бюджету України, сплачених ІТ-бізнесом, складає 32,2 млрд грн, Це на 4,4 млрд грн та на 16% більше за тогорічний показник. При цьому збільшилась кількість фізичних осіб підприємців платників податків за ІТ-КВЕД.

Саме завдяки збереженню темпів зростання, активний ІТ-бізнес підтримує економіку та Збройні сили України, створює нові робочі місця під час війни, реалізовує гуманітарні ініціативи, і таким чином робить свій внесок в Перемогу.

«Цифра у більше ніж сім мільярдів доларів від експорту комп’ютерних послуг унікальна ще тим, що це найбільший показник за всю історію існування української ІТ-галузі, який був досягнутий саме під час війни», — зазначив Костянтин Васюк, виконавчий директор IT Ukraine Association.

У серпні 2022 року публікувала дані про те, що від початку повномасштабного вторгнення понад 50% опитаних ІТ-компаній не проводили релокацію і перейшли на віддалену роботу. Основним стримувальним чинником для релокації, зокрема подальшої релокації, компанії відзначили неможливість виїзду за кордон ІТ-спеціалістів, бажання ІТ-компаній платити податки в Україні, небажання більшої частини команди переїжджати, вищі витрати на ведення бізнесу за межами України.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук