Vimeo звільняє 11% команди, зокрема українців

Vimeo проводить ще одну серію звільнень, після якої з команди підуть 11% усіх співробітників, пише The Verge. Серед людей, які потрапили під скорочення є і українці.

  • Генеральний директор Анджалі Сад повідомив про скорочення у листі для співробітників.
  • Він пояснив рішення «погіршенням економічних умов», і сказав, що майже в кожному відділі та регіоні компанії будуть скорочення. 
  • Більшість звільнень відбуватиметься у великих відділах: продажі, дослідження та розробка.
  • Під скорочення потрапили також співробітники з України. Серед них Олег Сітало, який розповів про своє звільнення у Linkedin. Олег працював у відділі розвитку корпоративних продажів.

Ця чергова серія скорочень в компанії. Остання відбулася у липні, коли Сад оголосив, що Vimeo звільняє 6% команди. Звільнені працівники отримали компенсацію в розмірі зарплати за 12 тижнів, медичну страховку. Сад сказав, що компанія запропонує подібний пакет нещодавно звільненим працівникам.

Чому це цікаво?

Vimeo не єдиний гігант, який скорочує працівників. У цьому списку також Microsoft, Meta, Amazon та інші. Найбільше серед компаній, що масово звільняють людей виділилася Twitter, під керівництвом нового власника Ілона Маска. Компанія скоротила велику частину команди, яка займалася модерацією.

20 січня генеральний директор Google Сундар Пічаї також надіслав електронний лист співробітникам компанії, в якому повідомив про скорочення 12 000 співробітників. Компанія затримає частину бонусів співробітників і виплатить їх лише в березні або квітні, замість звичного січня.

Українка Марʼяна Лукинюк стала однією зі співробітників, які постраждали від наймасштабніших скорочень в історії Google. Мар’яна працювала в Google по контракту через агентство, і дізналась про своє звільнення, коли одного дня несподівано втратила доступ до внутрішніх систем.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук