Galaxy S23 Ultra — новий флагман компанії Samsung. Розповідаємо про новинку

Компанія Samsung першого лютого представила свій новий флагман — Galaxy S23 Ultra. Редактору AIN.UA вдалось побачити новинку до презентації та дізнатись про нові можливості найпотужнішого смартфона компанії. 

Партнер трансляції презентації Samsung на AIN.UA — COMFY.
Будь першим! Передзамовляй новинки Samsung на Comfy.ua та отримуй вигоду до 6000 гривень при покупці нових смартфонів S-серії або при обміні старого смартфону.

Що нас зустрічає 

Новинка виглядає дуже схожою до свого попередника — Galaxy S22 Ultra — і одночасно у руці смартфон відчувається зовсім іншим. Не в останню чергу це через екран: тепер він не має заокруглень по краях. Смартфону це зіграло лише в плюс: він надійніше лежить у руці, а ще — став захищенішим, адже саме бокові грані були найбільш вразливим місцем екрана у випадку падіння. Сам дисплей тепер захищає найновіша розробка компанії Corning — Gorilla Glass Victus 2, за міцність корпусу відповідає каркас Armor Aluminum. 

На задній панелі — камери, на нижній грані — стилус S Pen. Дисплей — 6,8 дюйма, з частотою до 120 Гц, виконаний за технологією Quad HD+ Dynamic AMOLED 2x. Якщо ж говорити простими словами — це великий, яскравий дисплей з насиченими кольорами. Читати на такому екрані комфортно для очей, дивитись відео чи грати в ігри — не менш круто. Я мав змогу близько 30 хвилин попрацювати з новинкою — дисплей сподобався та очевидно підійде й для людей, у яких смартфон — основний робочий інструмент. 

На вибір кілька кольорів — лавандовий, кремовий, зелений та фантом чорний.

Що всередині

Традиційно флагмани Samsung отримують потужне оновлення заліза. Давайте коротко пройдемось технічними характеристиками Galaxy S23 Ultra: 

  • Найсучасніший процесор Snapdragon 8 другого покоління, виконаний за 4-нм техпроцесом. Смартфон, очевидно, працює надзвичайно швидко, що не дивно. А от що дійсно важливо — енергоефективність.
  • У новинки батарея на 5000 мА-год, смартфон працює цілий день, а за необхідності — заряджається надзвичайно швидко, в тому числі завдяки швидкій зарядці. 
  • 12 ГБ оперативної памʼяті.
  • 256 ГБ та 512 ГБ вбудованої, на вибір. 

Також набір усіх необхідних для флагмана речей: захист від вологи та пилу, дві SIM-карти, розпізнавання обличчя та сканер відбитків під поверхнею, а також усі додаткові сервіси Samsung, як от підтримка Wireless DeX. 

Велика ставка, як це завжди у флагманах, на потужність. В Samsung Galaxy S23 Ultra обіцяють максимальну віддачу в найновіших іграх, що стосуватиметься як швидкості, так і графіки. Новинка — справжній ігровий смартфон, хоч і виглядає як серйозний робочий інструмент. 

Камера

Традиційно компанія інженерів Samsung вкладає чимало сил в оновлення камер на своїх флагманських смартфонах, те ж саме очікувало і Galaxy S23 Ultra. Акцент зробили на кількох важливих напрямках для сучасних потреб користувачів: 

  • Зйомка вночі. 
  • Багатократний зум.
  • Зйомка у русі. 

Всі технології та налаштування працюють так, щоб у будь-якому випадку ви отримали вражаючий результат як від зроблених фото, так і від відзнятих відео. 

Модель отримала вже звичну кількість модулів камери, як і у попередній версії їх у Galaxy S23 Ultra — чотири: 

  • 200 МП, ширококутна камера, що вперше використовується у такому форматі, діафрагма f/1.7, лазерний автофокус та оптична стабілізація. 
  • 12 ПМ, ультраширококутна камера, діафрагма f/2.2, матриця 1/2,55 дюйма.
  • 10 МП, телефото камера, діафрагма f/2.4, матриця 1/3,55 дюйма, трикратний зум, оптична стабілізація та фазовий автофокус.
  • 10 МП, діафрагма f/4.9, матриця 1/3,52 дюйма, десятикратний зум, оптична стабілізація

Також маємо 12 МП фронтальну камеру. 

Екологія

Щороку виробники електроніки все більше уваги звертають на аспекти, що повʼязані з захистом навколишнього середовища. У своїй презентації команда Samsung зробила на цьому чималий акцент: вже традиційно максимально екологічне пакування, чимало зелених ініціатив. Більше інших мене вразила історія з S Pen: стилус виготовлений з перероблених рибацьких сіток. Samsung щороку перероблятиме океанічне сміття, використовуючи отриманий матеріал для створення своїх продуктів та компонентів. 

Усі доступні кольори. На фото — Galaxy S23, Galaxy S23+ та Galaxy S23 Ultra

Окрім того, в самій компанії зазначають, що роблять смартфони, що розраховані на роки використання. «Так, можливо це не найкраще рішення для бізнесу, та наші флагмани — розраховані на термін до трьох років надійного використання», — стверджують у компанії, пояснюючи, що оновлення безпеки та ОС приходять від 3 до 5 років після анонсу новинок. Це все доповнюється тим, що сам по собі смартфон зроблений з якісних матеріалів, що готові пройти найінтенсивніше використання протягом років. 

Що ще потрібно знати? Здається, все найголовніше розповіли: Samsung взяла всі свої найкращі та найсучасніші технології та використала їх у новому Galaxy S23 Ultra. Новинка вже скоро продаватиметься в Україні. 

Ціна Samsung Galaxy S23 Ulta — від 57 999 грн

Старт передзамовлень на флагмани серії Galaxy S23 у COMFY відкрито! 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук