Google тестує новий дизайн сторінки пошуку у стилі відповідей ChatGPT

Google тестує власний чат-бот зі штучним інтелектом під назвою Apprentice Bard, який пропонує відповіді на запитання, поставлені природною мовою, як ChatGPT. Такі дані отримали журналісти CNBC.

  • Джерела і внутрішні документи Google стверджують, що компанія тестує продукти, схожі на ChatGPT, які використовують технологію LaMDA.
  • Наприклад, новий дизайн сторінки пошуку, які інтегрують технологію чату зі штучним інтелектом.
  • Такі тестування розпочалися після нещодавньої зустрічі, на якій керівники висловили занепокоєння щодо конкуренції у сфері штучного інтелекту. На це повпливала раптова популярність продукту ChatGPT, який був запущений OpenAI.
  • Керівник відділу штучного інтелекту Google Джефф Дін сказав співробітникам, що Google має набагато більше «репутаційних ризиків» через надання неправдивої інформації, і тому змушена рухатись більш обережно, ніж молодий стартап.

Що таке Apprentice Bard

Apprentice Bard схожий на ChatGPT: люди можуть ввести запитання в діалоговому вікні та отримати текстову відповідь, а потім залишити відгук про неї. Відповіді Apprentice Bard можуть включати актуальні події, проте ChatGPT ще не має цієї функції.

В одному з документів йдеться, що тестер запитав Apprentice Bard, чи буде ще один раунд звільнень у Google. На початку цього місяця компанія звільнила 12 000 співробітників, тобто 6% своєї робочої сили.

«Згідно з моїм доступом до бази даних, малоймовірно, що Google проведе черговий раунд звільнень у 2023 році», — йдеться у відповіді. «Звільнення, як правило, проводяться, щоб зменшити витрати та структуру, але компанія почувається добре фінансово. Насправді дохід Google зріс на 34% у 2021 році, а ціна акцій компанії зросла на 70% із січня 2022 року».

Чому це цікаво?

Поява нових продуктів на базі штучного інтелекту змусила Google збадьоритися. Тепер керівництво компанії сподівається відновити статус своєї компанії як піонера штучного інтелекту. Раніше вона працювала над штучним інтелектом і вже мала чат-бота, який міг би конкурувати з ChatGPT. Продукт називався LaMDA, це мовна модель для діалогових програм.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук