В Astound Сommerce скорочують 15% штату. Це торкнеться й офісів в Україні

Читати на RU

В ІТ-компанії Astound Commerce, яка має багато центрів розробки в Україні, проходять скорочення штату. Як повідомили AIN.UA в компанії, під них підпадає близько 15% співробітників компанії як в Україні, так і в інших країнах присутності Astound Commerce.

  • Як пояснили в компанії, скорочення повʼязані з ситуацією у світовій економіці, яка призвела до масштабних скорочень в Big Tech компаніях по усьому світу.

«У результаті економічних змін на ринку Astound Commerce скоригувала чисельність персоналу, щоб забезпечити майбутнє зростання. Це вплинуло на менше ніж 15% нашої робочої сили як в Україні, так і за її межами. Зараз ми добре налаштовані на успіх у 2023 році, маючи ресурси, спрямовані на підтримку нових і поточних практик і послуг для наших клієнтів», – розповіла представник Astound Commerce Блер Кемпбел редактору AIN.UA.

  • Згідно з інформацією на сайті, в Astound Commerce загалом працює більше 1600 людей. Як повідомила Кемпбел, загалом під скорочення потрапили 217 людей.
  • Між тим, як стало відомо AIN.UA, скорочення в українському офісі йдуть ще з осені. При підготовці до рейтингу 20 найбільших аутсорс-компаній України, який команда AIN.UA почала укладати в жовтні, компанія відмовилась надавати цифри по числу працівників. Інсайдери на ринку тоді повідомили, що це повʼязано зі скороченням команди.
  • В телеграм-каналі «Підслухано в IT» пишуть про скорочення майже 400 людей в українській команді за останні кілька місяців, але наразі ми не можемо підтвердити чи спростувати цю інформацію.
  • Редактор AIN.UA також опитала кілька співробітників Astound Commerce на тему скорочення і отримала ствердну відповідь, але без точних цифр.
  • Astound Commerce — нішевий e-commerce аутсорс з українським корінням, який в 1999 заснували Ілля Виноградський і Ігор Горін. В Україні має офіси в Києві, Чернігові, Вінниці, Ужгороді і Луцьку.
  • На сайті компанії наразі відсутні вакансії у будь-якій локації Astound Commerce.

Чому це цікаво

Ситуація не унікальна для Astound Commerce. Скорочення проходять по всьому Big Tech. Зокрема, хвиля звільнень вже прокотилася такими компаніями, як Google, Vimeo, Intel та іншими. Це торкнулося зокрема і українських співробітників цих компаній.

Враховуючи складну економічну ситуацію, а на додаток ще й повномасштабну війну в Україні, яка змушує західних клієнтів відмовлятися від послуг українських компаній через «відповідні ризики», технічних та нетехнічних спеціалістів можуть очікувати непрості часи. Які помітні вже зараз по ситуації в ІТ-компаніях з середнім та невеликим штатами.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук