Дію доступного роумінгу для українців продовжили на пів року

Українці зможуть і далі спілкуватися з близькими у ЄС за доступними тарифами європейської зони вільного роумінгу — дію такого роумінгу продовжено ще на 6 місяців з можливістю подальшої пролонгації. Про це було домовлено під час зустрічі уряду України з Єврокомісарами, повідомляє пресслужба Мінцифри.

  • Спільну заяву про надання послуг роумінгу за зниженими цінами для українських абонентів за кордоном підписали загалом 27 операторів мобільного та фіксованого зв’язку України та ЄС.  

Україна активно співпрацює з Європейським Союзом у секторі роумінгу.  Зараз для нашої країни надзвичайно важливо приєднатися до роумінг-простору ЄС. Адже мільйони українців тимчасово виїхали до різних країн Європи і мають бути на зв’язку з рідними. Зі свого боку ми робимо важливі кроки у цьому напрямі. Дякую Європейській Комісії за оперативну та плідну співпрацю, — зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

  • Окрім цього, під час зустрічі європейська сторона підтвердила готовність схвалити оновлений Додаток 17-3 (Правила, що застосовуються до телекомунікаційних послуг) до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Це наближає Україну до режиму вільного роумінгу з ЄС, що називається Roam like at home, на постійній основі.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук