Як отримати бізнес-акаунт на PayPal з допомогою Gumroad — лайфхак

Українець Сергій Чєрєнков зміг проапгрейдити свій користувацький PayPal-акаунт до бізнес-акаунту з допомогою сервісу Gumroad. Своїми спостереженнями він поділився з AIN.UA.

  • Gumroad — це платформа електронної комерції, яка дозволяє творцям продавати продукти безпосередньо своїй аудиторії. Реєстрація на Gumroad займає декілька хвилин. Серед методів виводу коштів з Gumroad зокрема є PayPal.
  • Коли Сергій підключав до Gumroad свій PayPal, на етапі авторизації сервіс запропонував перевести персональний акаунт у бізнес або створити новий бізнес-акаунт. Сергій обрав першу опцію.
  • Після цього він отримав бізнес-акаунт PayPal замість звичайного.

Але є нюанс

  • Бізнес-акаунт, який отримав Сергій, насправді сильно обмежений, якщо порівнювати його з таким самим типом акаунтів, наприклад, для США. Українці можуть лише надсилати з його допомогою платежі і гіпотетично виводити гроші з Gumroad. У той час як для американських бізнес-акаунтів існує великий перелік опцій та можливостей. Порівняння – на скріншотах нижче:
  • Перевести звичайний користувацький акаунт на бізнес можна в налаштуваннях PayPal, однак в Україні ця опція не доступна. Користувацькі PayPal-акаунти запрацювали для українців лише після початку повномасштабного вторгнення як жест підтримки від компанії. Про акаунти для бізнесу із самого початку не йшлося.
  • Разом із тим, коли українці приймають оплату за товари чи послуги, вони мають користуватися саме бізнес-акаунтом. Прийом платежів на користувацький акаунт в платіжній системі податкова може розцінити як порушення. Ймовірно, саме для цього PayPal і створив можливість юридично задовольнити вимоги податківців, не запускаючи в Україні повноцінний сервіс.
  • Як зазначив Сергій, на персональний рахунок PayPal отримати переказ через той самий Gumroad не можна – гроші повертаються відправнику. На PayPal для Бізнесу, навіть обмежений для використання в Україні, це може спрацювати. Однак поки що остаточних підтверджень тому немає. 

UPD 9/02: Як зʼясувалося, такий акаунт всеодно не дозволяє приймати платежі. Переказ повертається відправнику.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук