У 2022 році інвестиції в ігри зросли, але не в кіберспорт

Згідно з новим дослідженням Drake Star Partners, інвестиції в індустрії відеоігор минулого року досягло $127 млрд, а за весь рік на ринку уклали близько 1250 угод. Обидва показники зросли порівняно з 2021 роком, демонструючи постійний інтенсивний фінансовий інтерес до сектора, пише Axios.

  • Інвестиції розподілилися між компаніями, що займаються консолями, комп’ютерами та мобільними іграми. $4 млрд вкладено в блокчейн-ігри.
  • Однак угод, пов’язаних з кіберспортом, було мало, і тенденція до зниження зберігалася.
  • Один приголомшливий виняток із кіберспорту: $1,5 млрд, проінвестованих Savvy Gaming Group, що фінансується урядом Саудівської Аравії.
  • Угода Microsoft на Activision Blizzard на суму $69 млрд була найбільшою угодою року, хоча вона ще не закрита через нормативні проблеми.
Інфографіка: Axios Visuals

Чому це цікаво?

Фірми венчурного капіталу залучили $13 млрд для фондів блокчейн-ігор, тому парадоксально, що водночас найбільший гравець на цьому ринку, криптокомпанія FTX, закрилася. Drake Star прогнозує, що 2023 рік стане ще одним роком консолідації в галузі з великими витратами Savvy, які підтримує Саудівська Аравія, і збільшенням інвестицій у ШІ.

Ознаки уповільнення є очевидними: вартість угод, якщо не кількість угод, впала в 4 кварталі 2022 року. І не дивно, що січень 2023 року також був набагато спокійнішим, ніж перший місяць 2022 року, який включав оголошення про ставку Microsoft-Activision, угоди Savvy щодо кіберспорту та закриті угоди для Bungie і Zynga.

Вартість і обсяг глобальних угод знизилися на 38% і 18% відповідно порівняно з 2021 роком. Зниження угод у США становило 39% і 15%. Четвертий квартал був найповільнішим кварталом року після того, як він був найактивнішим у 2021 та 2020 роках.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук