8 лютого Google, ймовірно, покаже нову версію пошуковика зі штучним інтелектом

Читати на RU

8 лютого Google проведе онлайн захід присвячений використанню технологій штучного інтелекту для пошуку інформації в інтернеті. Як повідомляє The Verge, CEO Google Сундар Пічаї вже оголосив, що компанія планує дозволити користувачам безпосередньо взаємодіяти з її «найновішими, найпотужнішими мовними моделями» для пошуку.

Що розкажуть 8 лютого?

  • Відповідно до опису заходу, Google «переосмислює те, як люди шукають, досліджують і взаємодіють з інформацією», з метою зробити цей процес більш природним та інтуїтивно зрозумілим.
  • Очікується, що Google оприлюднить нову інформацію щодо конкурента ChatGPT. Генеральний директор Alphabet і Google Сундар Пічаї вже розповів про плани компанії щодо системи чату зі штучним інтелектом. Він заявив, що Google зробить ці мовні моделі доступними, починаючи з LaMDA, щоб люди могли безпосередньо спілкуватися з ними в найближчі тижні та місяці.
  • Також презентація буде присвячена та оновленням простіших інструментів, з якими користувачі вже давно знайомі. Запрошення містить згадки Google Lens, Translate, Shopping і Maps. 
  • Захід транслюватиметься в прямому ефірі в середу, 8 лютого, о 8:30 за східним часом (15:30 по Києву). Подивитися його можна за посиланням.

Чому це цікаво?

Google, ймовірно, стикається з певним тиском з боку Microsoft, яка, планує інтегрувати ChatGPT у свій пошуковик Bing. Це може дозволити Bing пропонувати більш розумні в осмислені результати пошуку порівняно з класичними системами без використання штучного інтелекту.

В Google дуже серйозно ставляться до такої загрози. Раніше вже стало відомо, що всередині компанії було видано «червоний код» щодо ChatGPT OpenAI та ризикам, які вони становлять для домінування Google у пошуковій індустрії.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук