Іспанія запустила візу цифрового кочівника. Які вимоги

Іспанія запустила візу цифрового кочівника. Вона дозволяє працювати в країні та отримати знижку на податки. Однак дохід людини має бути не меншим ніж €2300 на місяць, пише Euronews.

  • Кочова робоча віза дає громадянам країн, які не входять до ЄС, можливість жити та працювати в Іспанії протягом п’яти років.
  • Віза схвалена парламентом у листопаді 2022 року і є частиною нового Закону про стартапи, метою якого є залучення підприємців та зміцнення технологічного ринку.
  • Інші європейські країни зокрема Італія, Греція, Хорватія та Португалія запровадили схожі форми роботи для цифрових кочівників.

Кочова віза Іспанії відкрита для громадян не з ЄС, які працюють віддалено на не іспанські компанії. Заявникам дозволяється отримувати максимум 20% доходу від іспанських фірм. Отримати візу мають право як самозайняті фрілансери з кількома клієнтами, так і віддалені працівники, найняті однією компанією за межами Іспанії.

Кандидати мають довести, що вони працювали зі своїми клієнтами або компанією понад три місяці перед подачею заявки, або компанія, в якій вони працюють, повинна існувати принаймні один рік.

Кожен, хто хоче скористатися візою цифрового кочівника, повинен довести, що заробляє достатньо грошей. Поріг доходу встановлюється на рівні 200 відсотків місячної мінімальної заробітної плати в країні та може бути підтверджений за допомогою банківських виписок, контрактів і рахунків-фактур. Наразі це становить €2334 на місяць або €28 000 на рік, але, ймовірно, він трохи зросте, оскільки в країні переглядається мінімальна заробітна плата.

Віза також передбачає податкові пільги. Працівники можуть сплачувати податок за зниженою ставкою 15% протягом перших чотирьох років свого перебування, якщо вони заробляють менше ніж €600 000 на рік.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук