Вийшла гра Hogwarts Legacy: чому всі говорять про новинку?

1

В ігровій індустрії є стала практика — ігри, створені за мотивами фільмів, зазвичай виходять дуже низької якості та майже ніколи не сприймаються як самостійний продукт. Про це ж говорить і світ Гаррі Поттера, в якому вийшла вже 21 гра (не рахуючи нового Hogwarts Legacy), жодна з яких не змогла задовольнити фанатів.

Проте Hogwarts Legacy створювалася фанатами та для фанатів і не використовує сюжети з класичної Поттеріани. Події гри відбуваються у 19 сторіччі, майже за сто років до подій книги «Гаррі Поттер та Філософський камінь», а сама гра нарешті може виправдати надії фанатів Гоґвортсу. Журналіст AIN.UA розповідає, чому всі з захопленням говорять про новинку.

Про що гра?

Дія гри Hogwarts Legacy відбувається наприкінці XIX століття та розповідає про повстання гоблінів на чолі з Ранроком та темним магом Віктором Руквудом. Головним героєм стане студент 5 курсу Гоґвортсу.

За гравцем залишиться вибір статі, імені, зовнішнього вигляду, голосу та інших деталей протагоніста. Крім того, гравцю дозволено вибрати свій факультет у Гоґвортсі та відвідувати заняття в школі, а також досліджувати відкритий світ, що складається зі знайомих нам локацій, таких як Заборонений ліс, село Ґогсмід та банк «Ґрінготс». Вивчати околиці можна буде не лише пішки, а й верхи на мітлі, гіпогрифі та навіть фестралі.

Саме на уроках персонаж гравця вчиться використовувати різні магічні заклинання, варити зілля та освоювати бойові здібності. Таким чином в міру проходження та навчання гравці зможуть розробити свій особливий бойовий стиль.

Як її оцінили гравці та критики?

Повноцінний реліз Hogwarts Legacy відбудеться лише 10 лютого, проте власники розширеного видання отримали можливість запуску ще 6 числа. Крім того, 6 числа спало ембарго на огляди від ігрових журналістів. На момент написання публікації, середній бал на Metacritic складає 85 зі 100 і більшість відгуків схвальні.

«Якщо ви виросли фанатом Гаррі Поттера і все ще зберігаєте Гоґвортс у своєму серці, це, мабуть, ваша мрія. Hogwarts Legacy — це саме те, чого ви очікуєте від рольової гри з відкритим світом у цьому всесвіті. Захопливий, чудово зроблений світ, із великою кількістю заклинань, випробувань, звірів, квестів, боїв, а також гарною історією. Це така весела гра, що ви можете грати понад 100 годин і навіть не відчути цього. Це як ковток Felix Felicis», — пише MeuPlayStation.

З недоліків деякі журналісти зазначили незначні технічні проблеми з грою, мале різноманіття ворогів та недостатній вплив рішень головного героя на світ навколо. Проте навіть ці рецензенти вважають гру чудовою.

«Майже з усіх боків Hogwarts Legacy — рольова гра про світ Гаррі Поттера, у яку я завжди хотів пограти. Ця пригода у відкритому світі відображає все хвилювання та чудеса Чарівного світу з його незабутніми новими персонажами, складними та тонкими битвами та чудово виконаною фантазією студента Гоґвортсу, яка тримала мене прикутим до мого контролера на десятки годин. Це, звичайно, обтяжене технічними проблемами, тьмяною основною історією та дещо бідним розмаїттям ворогів, але навіть вони не змогли наблизитися до того, щоб зняти його чарівне заклинання, яке лягло на мене», — написали в IGN.

Бонус: як обрати свій факультет?

Однією з чудових фішок Hogwarts Legacy є можливість вибору факультету, у кожного з яких є детально відтворені вітальні та атрибутика. Проте гравець може сам вибрати, куди вступити: Грифіндор, Слізерин, Рейвенклоу або Гафелпаф.

А насправді цим має займатися сортувальний капелюх. Користувачі Twitter знайшли можливість автоматизувати процес отримання патронуса, палички та факультету, щоб гравець отримував те, що йому підходить, а не те, що він хоче.

Для цього потрібно:

  • Зареєструвати акаунт на сайті WarnerBros за посиланням;
  • Зареєструватися на офіційному сайті по всесвіту Гаррі Поттера Wizarding World та пройти на ньому тести особистості, які й визначать ваш патронус, факультет та інші деталі;
  • Зв’язати два створені акаунти між собою (зробити це можна за посиланням) приєднати до них свій акаунт на платформі, де ви купили гру.
Залишити коментар

Коментарі | 1

  • Виправте назви факультетів в грі. “Когтевран” та “Пуфендуй” – це висер руснявих недоперекладачів, в нашій локалізіції завжди були корректні назви “Рейвенклоу” та “Гафелпаф”
    Грифіндор, а не “Гріфіндор”
    Також помилки: ґогсмід, ґрінготс, а не Хогсмід та Грінготс
    тестрал, а не “фестрал”
    Все чудово, але особливо такі помилки – вони недоречні та не є допустимими, особливо якщо розраховано на фанатів світу Гаррі Поттера

Пошук