Google оголосив конкурента ChatGPT під назвою Bard. Але потестити поки ніяк

Читати на RU

Компанія Google оголосила про запуск конкурента популярному чат-боту зі штучним інтелектом ChatGPT, що може генерувати зв’язні відповіді на запитання, поставлені природною мовою. Про це у офіційному блозі компанії розповів CEO Сундар Пічаї.

  • Два роки тому компанія запустила Language Model for Dialogue Applications (LaMDA), технологію для створення чат-ботів, засновану на найбільш просунутих лінгвістичних моделях штучного інтелекту. На ній працює чат-бот, якого один із колишніх інженерів Google запідозрив у наявності свідомості (що звісно виявилося фейком).
  • І ось зараз Google відкриває експериментальний ШІ-сервіс Bard, що працює на LaMDA, для тестерів (поки що, на жаль, тест закритий і доєднатись до нього не можна). Утім, в компанії обіцяють відкрити «Барда» ширшому загалу вже найближчими тижнями.
  • За словами Пічаї, Bard «суміщає знання всього світу із потужністю, розумністю та креативністю лінгвістичних моделей Google». Він бере дані з інтернету, щоб давати якісні відповіді. CEO Google наводить такий приклад: за допомогою Bard ви зможете пояснити дев’ятирічці нові відкриття телескопа Джеймса Вебба.
Зображення Google
  • Cпочатку компанія запустить менш потужну модель LaMDA, яка вимагає набагато менш обчислювальних потужностей: в такий спосіб чатбот зможуть потестити більше користувачів і надати компанії більше фідбека.
  • Також у компанії обіцяють скоро додати ШІ-функції до результатів пошуку, вони зможуть видавати та сортувати для користувачів більш складну інформацію та подавати її з різних перспектив.
  • Нагадаємо, чат-бот на основі штучного інтелекту ChatGPT досяг показника в 100 млн активних користувачів на місяць. Це сталося в січні 2023 року, лише через два місяці після запуску.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук