Microsoft показала «розумний» пошуковик Bing з вбудованим чат-ботом. Можна тестувати

Microsoft анонсувала нову версію своєї пошукової системи Bing, яка базується на оновленій версії тієї ж технології AI, яка лежить в основі чат-бота ChatGPT. Як повідомляє The Verge, нова версія Bing підтримує 100 мов, а у пошуковий рядок можна буде ввести до 1000 символів.

Що дає оновлений Bing?

«Штучний інтелект докорінно змінить кожну категорію програмного забезпечення, починаючи з найбільшої категорії з усіх – пошуку. Сьогодні ми запускаємо Bing і Edge на основі штучного інтелекту, щоб допомогти людям отримати більше від пошуку та інтернету», — сказав генеральний директор Microsoft Сатья Наделла. 

Компанія запускає продукт разом із новими розширеними функціями AI для свого браузера Edge, обіцяючи, що вони забезпечать новий досвід перегляду веб-сторінок і пошуку інформації в Інтернеті:

  • Кращий пошук. Новий Bing є фактично покращеною версією знайомого пошуку, і надає релевантніші результати для таких простих речей, як спортивні результати, ціни на акції та погоду. Крім того, він міститиме нову бічну панель, яка показує більш вичерпні відповіді безпосередньо від чат-бота.
  • Повні відповіді. Bing переглядає результати в Інтернеті, щоб знайти та узагальнити відповідь, яку ви шукаєте. Наприклад, ви можете отримати докладні інструкції щодо того, як замінити яйця іншим інгредієнтом у торті, який ви печете, прямо зараз, не прокручуючи кілька результатів.
  • Новий досвід чату. Для складніших пошукових запитів — наприклад, для планування детального маршруту поїздки або дослідження того, який телевізор купити — новий Bing пропонує новий інтерактивний чат. За допомогою чату ви можете уточнювати свій пошук, доки не отримаєте відповідь, яку шукаєте з доступними посиланнями, щоб ви могли негайно діяти відповідно до своїх рішень.
  • Творча іскра. Бувають моменти, коли вам потрібно більше, ніж відповідь — вам потрібно натхнення. Новий Bing може генерувати вміст, який допоможе вам. Він може допомогти вам написати електронний лист, створити 5-денний маршрут для омріяної відпустки на Гаваях, з посиланнями, щоб забронювати подорож і житло, підготуватися до співбесіди або створити вікторину. Новий Bing цитує всі свої джерела, тож ви можете бачити посилання на веб-вміст, на який він посилається.
  • Новий досвід Microsoft Edge. Компанія також оновила браузер Edge, додавши нові можливості штучного інтелекту та новий вигляд, а також додали дві нові функції: спілкування в чаті та створення нових повідомлень. За допомогою бічної панелі Edge ви можете попросити короткий виклад великого фінансового звіту, щоб отримати ключові висновки, а потім скористатися функцією чату, щоб запитати порівняння з фінансовими показниками компанії-конкурента та автоматично помістити його в таблицю. Ви також можете попросити Edge допомогти вам створити, наприклад, публікацію в LinkedIn, давши йому кілька підказок, щоб почати. Після цього ви можете попросити його допомогти вам оновити тон, формат і довжину публікації. Edge може зрозуміти веб-сторінку, на якій ви перебуваєте, і адаптуватися відповідно до неї.

Як почати користуватись новим Bing?

На відміну від ChatGPT, новий Bing також може отримувати новини про останні події. У демонстраціях пошукова система навіть змогла відповісти на запитання про власний запуск, посилаючись на статті, опубліковані новинними сайтами за останню годину.

Новий Bing доступний сьогодні «для обмеженого попереднього перегляду на робочому столі», але, здається, користувачі можуть лише «задати» один із попередньо встановлених запитів і щоразу отримувати однакові результати. Існує також список очікування, щоб зареєструватися для повного доступу в майбутньому. Зробити це можна за посиланням.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук