Prometheus запускає безкоштовні ІТ-курси по Linux, Git та Kubernetes

Українська платформа онлайн-освіти оголосила про безкоштовні IT-курси від The Linux Foundation. Про це AIN.UA повідомили у компанії.

  • Курси присвячені основам Linux, розподіленій розробці з Git та засадничим принципам Kubernetes. Зареєструватись на курси можна вже зараз, на сайті платформи.
    • Курс «Основи Linux« стартує 20 лютого та триватиме 14 тижнів. Автори вважають, що слухачі витрачатимуть на навчання 5-7 годин на тиждень. Курс розроблений спеціально для початківців. Він надасть теоретичну базу Linux і навчить використовувати як графічний інтерфейс, так і командний рядок в основних сімействах дистрибутивів Linux.
    • Курс «Git для розподіленої розробки програмного забезпечення« стартує 23 лютого та розрахований на 14 тижнів. Для опанування матеріалів слухачам знадобляться 1-2 години на тиждень. Слухачі курсу дізнаються, що таке Git, як його встановлювати, як ініціалізувати репозиторій, вносити до нього зміни, робити його доступним для інших, а також отримувати та використовувати зміни, внесені іншими. Курс підійде для слухачів, які мають досвід розробки на будь-якій операційній системі.
    • Курс «Основи Kubernetes« стартує на початку березня і триватиме 14 тижнів. Орієнтовне навантаження — 2–3 години на тиждень. У курсі будуть висвітлені теми архітектури системи, задачі, які вона розвʼязує, і моделі, що використовується для обробки розгортання контейнерів і масштабування. Він розрахований на на користувачів із базовими знаннями інтерфейсу командного рядка Linux (CLI), а також розумінням контейнерних технологій.
  • До збору коштів для запуску курсів долучилась команда Veteranius (проєкт Razom for Ukraine).
  • Серед розробників курсів: The Linux Foundation, The Cloud Native Computing Foundation (CNCF), Prometheus та Veteranius.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук