Зміни в Twitter: $100 за API і твіти по 4000 символів

В Twitter заявили, що платформа буде стягувати $100 на місяць за базовий рівень API. Однак не уточнили, що включатиме цей рівень, пише TechCrunch.

  • Оголошення про зміни в API викликало багато критики з боку розробників. Гендиректор Twitter Ілон Маск заявив, що компанія надасть безкоштовний API для ботів, які розміщують «хороший» контент.
  • Розробникам деяких ботів нададуть таку можливість з обмеженням публікації 1 500 твітів на місяць (або двох твітів на годину).
  • Twitter паралельно оголосив про можливість публікувати довші твіти для платних користувачів у середу. Тож замість обмеження 280 символами підписники Blue можуть публікувати твіти довжиною до 4 000 символів.
  • Те саме обмеження стосується цитування твітів і відповідей. У Twitter заявили, що разом із довгими твітами люди можуть публікувати медіафайли, наприклад зображення чи відео.

Незабаром реклама для користувачів Blue зменшиться вдвічі. Раніше Ілон Маск також говорив про дорожчий план підписки без реклами. Раніше Twitter Blue також представив можливість публікувати відео тривалістю 60 хвилин. Маск, безумовно, хоче, щоб блогери та автори відео публікували свій контент на платформі, але за певну ціну.

Чому це цікаво?

Запровадження нового формату означає, що люди, які купують підписку, захочуть писати довші твіти, замість тредів. Решта ж користувачів продовжать писати треди, через що платформа ймовірно стане заплутаною і безладною.

Щодо платного API – це останній крок Маска, спрямований на залучення грошей у Twitter. Зараз компанія розширила Twitter Blue до 15 країн. За останніми даними, лише 180 000 людей підписалися на нього в США. За таких темпів Twitter має заробити лише $27,8 млн цього року від підписок.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук