В Similarweb скорочення. У компанії є команда в Україні (оновлено)

Як стало відомо AIN.UA з власних джерел, в компанії Similarweb, як і у багатьох інших представників Big Tech, проводять скорочення персоналу. Точна цифра наразі невідома, але за даними AIN.UA, звільнення торкнулися приблизно 10% штату компанії.

UPD 13.02: Як повідомили AIN.UA у Similarweb, в минулому році звільнення дійсно мали місце, але наразі компанія не проводить скорочення, а навпаки – наймає. Зокрема, в Києві відкриті вакансії на Front-end, Back-end, QA Automation, QA Engineer. Загалом в українську команду шукають 10 спеціалістів в даних спеціальностях.

«Минулого року компанія була вимушена скоротити приблизно 10% персоналу глобально. Це було продиктовано ситуацією на ринку, зачепило багато компаній і Similarweb не став виключенням. На жаль, це не оминуло й Україну. Наразі ж ситуація вже змінилась і ми шукаємо спеціалістів, що приєднаються до нашої чудової команди в Україні», – зазначили представники компанії.

  • Similarweb – незалежна аналітична платформа, одна з найбільших у своїй ніші. З 2021 року публічна, акції Similarweb торгуються на Нью-Йоркській Фондовій Біржі. Компанія заснована в Ізраїлі, наразі базується в США. У Similarweb є офіси у США, Європі, а також в Австралії, Японії та один з найбільших – у Тель-Авіві.
  • У Similarweb також є офіс в Україні. Спочатку це була невелика команда на базі Ciklum, але вже до 2016 року всі працівники київського офісу (тоді їх було 15 осіб) стали штатними співробітниками SimilarWeb з окремим офісом в Києві.
  • У 2021 році компанія заявляла, що має намір розширити український офіс щонайменше до 50 людей в рамках збільшення присутності в Європі. Компанія планувала відкриття двох нових офісів у Києві та Мюнхені.
  • Але вже у листопаді 2022 стало відомо, що Similarweb скоротить 10% штату компанії. На той момент – 130 людей. Як пояснив СЕО Similarweb Ор Оффер, компанія була змушена піти на такий крок через глобальні економічні зміни, щоб забезпечити прибутковість компанії у 2023 році.
  • Станом на травень 2022 року, за даними Globe, в SimilarWeb було 1250 співробітників, у тому числі 700 в Ізраїлі, після значного збільшення кількості працівників за останні кілька років.
  • Про скорочення оголосили разом із результатами компанії за третій квартал 2022 року. Загальний дохід склав $50 млн, що на 41% більше порівняно з доходами за третій квартал 2021 року. Проте операційні збитки також зросли порівняно з минулим роком – до $20,6 млн з $16,7 млн. Загалом чистий збиток на акцію склав $0,28 порівняно з $0,23 за 3 квартал 2021 року, як повідомляв C-Tech. Результати 4 кварталу та фіскального року компанія планує оголосити вже 14 лютого.
  • В грудні 2022 року невеликі скорочення трапились і в українській команді. Тоді повідомлялося, що звільнили 10 людей. Як стало відомо AIN.UA, наразі звільнення тривають, але поки невідомо, скільки людей під них потрапили. Разом з тим, на DOU розміщено 7 вакансій для розробників та тестувальників в Києві.
  • AIN.UA направив запит у Similarweb, але на момент публікації ще не отримав відповіді.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук