Скільки заробляють програмісти в Польщі? Третина всіх вакансій – для українців

Польський портал з пошуку роботи в ІТ Just Join IT опублікував дослідження зарплат програмістів на місцевому ринку. В рамках дослідження, аналітики порталу переглянули понад 175 000 вакансій, розміщених в 2022 році, а також опитали 3000 спеціалістів. Серед всіх вакансій близько 60 000 були зазначені як відкриті для українських спеціалістів. AIN.UA публікує найцікавіші цифри та спостереження.

  • Just Join IT — це портал з вакансіями для ІТ спеціалістів в Європі. Щомісяця його відвідують понад 500 000 програмістів та працівників ІТ-сфери. З моменту заснування в 2017 році компанія розвивається без зовнішнього фінансування. Засновниками є Пьотр Новосельський і Томаш Ганський.
  • Незважаючи на загальносвітовий тренд звільнень в Big Tech, який розпочався у 2022 році, дані Just Join IT з польського ринку праці свідчать про збереження позитивної динаміки росту. Кількість вакансій для програмістів та інших спеціалістів сектору IT зросла на 183% порівняно з 2021 роком.
  • За оцінками різних профільних установ, у Польщі у 2022-му році не вистачало від кількох десятків до кількох сотень тисяч працівників сфери ІТ. Збільшення кількості вакансій в ІТ майже у 3 рази свідчить про постійне зростання попиту на спеціалістів цієї сфери, а цю прогалину можуть заповнити ІТ-спеціалісти з України, яких охоче запрошують до співпраці компанії з Польщі та інших країн Європи.
  • 33,7% всіх вакансій на порталі Just Join IT становили так звані Friendly Offers (вакансії для українських спеціалістів).
  • Підвищення середньої зарплати становило від 15,9% до 28,3% у випадку договору найму, а також від 16,5% до 25,1% у випадку співпраці b2b. Діапазон середніх винагород становив від $1700 на місяць для джуніора на договорі найму, до понад $6900 для синіора на B2B.
  • Найбільш високооплачуваною спеціалізацією в сфері IT є DevOps. У середньому джуніор DevOps спеціаліст міг заробити $2500 на умовах b2b та $2120 на умовах договору найму, мідл спеціалісту у цій категорії пропонували у середньому $4600 на b2b та $3900 за договором. А синіор DevOps міг розраховувати на середні ставки $6100 (b2b) та $5300 (договір).
  • Найбільшим попитом серед роботодавців користуються спеціалісти з JavaScript та Java, а також тестувальники застосунків.
  • Найпопулярнішими категоріями серед спеціалістів IT, які шукають роботу, були JavaScript, Testing, Java, PM, Python та .NET. 
  • Серед спеціалістів з України, так само як і у Польщі, найбільш популярними категоріями в ІТ були JavaScript, QA і Java. Серед вимог до кандидатів з України, окрім знання необхідних для тієї чи іншої вакансії мов програмування та технічних навичок, ключовою вимогою є знання англійської.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук