Чому ви бачите твіти Ілона Маска у стрічці (навіть якщо не підписані)

Американські медіа знайшли докази того, що власник Twitter Ілон Маск наказав інженерам поміняти алгоритм показу його твітів, щоб збільшити охоплення. Про це повідомляє The Verge з посиланням на дані Platformer.

  • До зміни призвів той факт, що твіт Маска про Супербоул (фінальну гра національної футбольної ліги) отримав менше переглядів, ніж твіт президента Байдена. Твіт CEO Twitter побачило біля 9,1 млн користувачів (пізніше він його видалив), а твіт Байдена — 29 млн.
  • Як повідомляє Platformer з посиланням на інтерв’ю із учасниками ситуації, рано вранці 13 лютого Джеймс Маск (кузен Маска, якого він покликав працювати у Twitter) написав усім інженерам в Slack про «термінову проблему» з охопленнями та залученнями на платформі, яку треба вирішити якомога раніше.
  • За даними видання, Маск і раніше був дуже зацікавлений охопленнями власних твітів, і навіть звільнив одного з основних інженерів платформи за припущення, що твіти Маска бачить менше людей саме тому, що він стає цікавий меншій кількості людей.
  • Над питанням, чому твіти Маска бачить мало користувачів, працювала команда з 80 людей. Одне з пояснень було в тому, що охоплення впало, бо мільярдера останнім часом заблокувало та зам’ютило багато користувачів Twitter. Інше пояснення було в тому, що твіти Маска мали би показуватися частіше у вкладці For You Tab, ніж було по факту.
  • І вже до обіду в понеділок, 13 лютого, проблему «розв’язали»: твіти Маска відтепер обходили систему фільтрів мережі, розроблену, щоб сортувати для користувачів найбільш влучний контент. Алгоритм «бустив» контент від Маска з коефіцієнтом 1000 (power user multiplier), гарантуючи його твітам позицію у видачі, вищу за будь-якого іншого користувача мережі.
  • Зміни в алгоритмі також призвели до того, що твіти Маска почали бачити не лише його фоловери, але й люди, що на нього не підписані. Були випадки, коли навіть користувачі, які заблокували Маска, писали, що бачать його твіти. Ці зміни також обійшли обмеження налаштувань стрічки, які зазвичай не дозволяють контенту від одного-єдиного користувача настільки заповнювати вкладку For You. Одне із джерел повідомило Platformer, що після змін твіти Маска почали бачити 90% його фоловерів.
  • Сам Маск запостив жартівливий твіт про це:
  • Видання також пише про те, що інженери вносили зміни до алгоритму через страх втратити роботу. Воно цитує одного із поточних співробітників компанії:

«Він (Маск — ред.) купив компанію, підкреслив, що вона була «зламана» та піддана маніпуляціям з боку попереднього менеджменту. Потім зманіпулював платформою так, щоб силою змусити користувачів чути його голос. Думаю, ми вже поза вірою в те, що він насправді хоче найкращого для усіх».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук