Європейська комісія розгляне угоду Adobe та Figma на $20 млрд. Переживають за конкуренцію

Наміри Adobe щодо придбання сервісу Figma за $20 мільярдів привернув увагу Європейської комісії. Вона оголосила, що запропоноване злиття «загрожує суттєвим впливом на конкуренцію на ринку інтерактивного дизайну», пише TechCrunch.

  • Європейська комісія визнала, що трансакція не відповідає порогам обороту, встановленим у правилах ЄС про злиття, тобто компанії, що зливаються, не зобов’язані повідомляти європейські регулятори.
  • Однак існують окремі положення в статті 22, які дозволяють країнам-членам ЄС звертатися до ЄК, якщо вони вважають, що транзакція зменшить конкуренцію на певних європейських ринках.
  • ЄК повідомила, що отримала запити від Австрії, Бельгії, Болгарії, Кіпру, Чехії, Данії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Ісландії, Ірландії, Італії, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії та Швеції щодо розгляду угоди.

Чому це цікаво?

Новина з’явилася приблизно через п’ять місяців після оголошення, що Adobe купує Figma, стартап, який створює платформу для спільного дизайну. Угода такого розміру очевидно привернула увагу регуляторів. Міністерство юстиції СШ та регулятори Великої Британії вивчали умови раніше.

Це не свідчить про намір Європи розпочати повне розслідування, лише те, що вона вимагатиме, щоб Adobe офіційно повідомила Європейську комісію про транзакцію, що, ймовірно, поштовхне початковий розгляд на рівні ЄС. Це також означає, що незалежно від того, що відбувається в інших юрисдикціях по всьому світу, Adobe не зможе укласти транзакцію раніше, ніж її схвалить Європейська комісія.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук