Synchron створює технологію для керування комп’ютером подумки. У стартап інвестували Гейтс і Безос

Стартап Synchron створює технологію, яка дозволяє керувати пристроями подумки. Продукт потрібен людям з обмеженими можливостями і вже викликав цікавість в Ілона Маска, пише CNBC.

  • Система Synchron імплантується через кровоносні судини та дозволяє пацієнтам керувати пристроями, використовуючи лише мозкову активність. Тобто, за допомогою думок.
  • Технологія створена для людей обмеженими фізичними можливостями керувати для прикладу курсори чи гаджетами розумного дому.
  • Технологія має стент під назвою Stentrode. Його підключають до антени, яка знаходиться під шкірою в грудній клітці. Вся система збирає дані мозку і надсилає їх на зовнішні пристрої.
  • У грудні Synchron оголосила про раунд фінансування в розмірі $75 млн, який включав інвестиції від Білла Гейтса з Microsoft і Джефф Безос з Amazon.

Компанія вже залучає пацієнтів до перших випробувань, які мають показати, що технологія безпечна для застосування на людях. Під час дослідження шістьом пацієнтам імплантують Synchron. Стартап поки не заробляє і не розкриває вартість майбутньої послуги.

Електродна матриця Stentrode. Фото: Synchron

Чому це цікаво?

Це не перша технологія, яка розвиває рішення, для керування пристроями лише подумки. Однак має унікальну особливість. Більшість конкурентів Synchron імплантують чіпи за допомогою операції на мозку, а Synchron покладається на введення в кров.

Пацієнтам із сильним паралічем або дегенеративними захворюваннями, такими як бічний аміотрофічний склероз, технологія Synchron може допомогти відновити здатність спілкуватися з друзями, сім’єю та зовнішнім світом за допомогою друку, текстових повідомлень або навіть доступу до соціальних мереж.

Технологія Synchron привернула увагу конкурентів. Ходять чутки, що Ілон Маск звернувся до компанії, щоб обговорити потенційні інвестиції минулого року. В компанії поки не коментують такі заяви. Таке фінансування допомогло б компанії прискорити розробку продукту і дало можливість провести клінічні тести, які наблизить стартап до комерціалізації.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук